Közélet

Új forgalmi rend lép életbe a Mars tér-Mérey utca kereszteződésében

Új forgalmi rend lép életbe a Mars tér-Mérey utca kereszteződésében

2023. november 6., hétfő
Új forgalmi rend lép életbe a Mars tér-Mérey utca kereszteződésében

November 9-én új forgalmi rend lép életbe Szegeden, a Mars tér-Mérey utca kereszteződésében – hívta fel a figyelmet a Magyar Közút. 

Csütörtöktől azoknak, akik az Árkád felől haladnak a Kossuth Lajos sugárút irányába a belső egyenes forgalmi sávban, ezentúl nem kell majd sávot váltaniuk, ha a körúton szeretnének tovább haladni. Jelenleg a belső egyenes sáv egy balra kanyarodó sávban folytatódik, amely a Kossuth Lajos sugárútra vezet.

Ezt a forgalmi sávot és a mellette lévőt is sáveltolással, burkolatjelek segítségével vezetik át a kereszteződésen a kiemelt szegély mellé. A Mérey utca előtti sávból autóbusz forgalmi sáv lesz, mint egy buszöböl és az autóbuszok hamarabb kapnak szabad jelzést, tehát hamarabb indulhatnak majd el, mint a többi autós.

Fontos tudni, hogy a szabad BUSZ jelzésre, a jobbra kanyarodni szándékozók is elindulhatnak, sőt el is kell indulniuk, hogy ne tartsák fel a buszokat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.