Közélet

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: nehéz, veszélyes időket élünk

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: nehéz, veszélyes időket élünk

2023. október 13., péntek
Szalay-Bobrovniczky Kristóf: nehéz, veszélyes időket élünk

Szalay-Bobrovniczky Kristóf az ünnepélyes eseményt követően elmondta, hogy a magyar haderőnél nagyon fontos átalakítások zajlanak, amelyek Magyarország és a magyar emberek biztonságát garantálni tudják. Hangsúlyozta, hogy olyan haderőt építenek, amely a régió egyik domináns haderejeként meghatározó tud lenni - írja az MTI.

Akik a haderőt vezetik, kiemelt felelősséggel bírnak, hiszen

nehéz időket élünk, veszélyes időket élünk

mondta a honvédelmi miniszter.

Nagyon fontosnak nevezte, hogy a tisztek, akik a haderőt irányítják, annak stratégiáját megalkotják, műveleteiben részt vesznek, a legmagasabb tudással, képzettséggel, tapasztalattal rendelkező tábornokok legyenek. Néhányan közülük előléptetést kaptak - fűzte hozzá.

Novák Katalin köztársasági elnök a Fejér vármegyei látogatásának második napján - Szalay-Bobrovniczky Kristóf, valamint Pintér Sándor belügyminiszter és Varga Mihály pénzügyminiszter, Böröndi Gábor vezérezredes, vezérkari főnök, Ibolya Tibor legfőbb ügyész helyettes, továbbá a családtagok jelenlétében - adta át az október 23-ai hatállyal életbe lépő okiratokat.

A köztársasági elnök a honvédelmi miniszter előterjesztésére altábornagy rendfokozatba léptette elő Kajári Ferenc vezérőrnagyot; vezérőrnagy rendfokozatba léptette elő Tajti Norbert dandártábornokot; dandártábornok rendfokozatba nevezte ki Váczi Pál Imre ezredest; dandártábornok rendfokozatba nevezte ki Drót László ezredest.

A pénzügyminiszter javaslatára pénzügyőr vezérőrnagy rendfokozatba nevezte ki Demeter Tamás pénzügyőr dandártábornokot.

A belügyminiszter javaslatára rendőr dandártábornok rendfokozatba nevezte ki Kovács András rendőrezredest; tűzoltó dandártábornok rendfokozatba nevezte ki Fülep Zoltán tűzoltó ezredest.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.