Közélet

A főispán a diákokkal együtt járt a szegedi Florinnál

A főispán a diákokkal együtt járt a szegedi Florinnál

2023. október 11., szerda
A főispán a diákokkal együtt járt a szegedi Florinnál

Javában tart, és még egy hónapon át zajlik üzemlátogatásokkal egybekötve a Pályaválaszási napok rendezvénysorozat Csongrád-Csanád vármegyében. Idén a Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamara és a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal együttműködésével 30 cég és tanműhely vállalta a diákok fogadását.

A mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskola diákjai szerdán ellátogattak a Florin Vegyipari és Kereskedelmi Zrt. szegedi gyárába. Ebbe a gyárba elkísérte őket Salgó László Péter, Csongrád-Csanád vármegye főispánja és Kőkuti Attila, a vármegyei kereskedelmi- és iparkamara elnöke is. A diákok pedig végigjárták az egész üzemet és minden munkafolyamatba betekintést kaptak.

A szegedi pályaválasztási börze ideje alatt diákok eljutnak azoknak a vállalkozásoknak a telephelyeire, amelyek vállalták, hogy bemutatkoznak a pályaválasztás előtt álló fiataloknak. November végéig nagyjából 700 diáknak lesz lehetősége arra, hogy testközelből, akár adott munkakörök részfeladatait is kipróbálva megismerje az üzemekben végzett munkákat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.