Közélet

Új domborművet avattak a Dóm téren

Új domborművet avattak a Dóm téren

2023. szeptember 30., szombat
Új domborművet avattak a Dóm téren

Tompa Mihály költő és református lelkész domborművét avatták fel a Dóm téren. A Tompa Mihály Gömöri Kulturális Egyesület megbízásából Mágner Ágnes által tervezett és kivitelezett kőtábla Arany János és Petőfi Sándor emlékműve közé került.

Nagy Ákos Róbert református esperes a felvidéki gömöri magyarság köszönetét hozta el szegedre, és Tompa Mihályt idézte: „Légy vigyázó és tántoríthatatlan.”

Kiemelte, hogy ez jellemzi Tompa Mihály a költészethez, valamint a lelkipásztori szolgálathoz és a nemzethez való viszonyát, aki minden nehézség mellett megmaradt Isten igazságára mutató, hitvalló nemzetét féltő költőnek.

Nagy megtiszteltetés, hogy ez a dombormű helyet kapott Szegeden, bizonyságául annak, hogy Tompa Mihály nem csupán a gömöri régió, hanem az egész Kárpát-medence, valamint a magyarság kiemelkedő alakja is, aki egy bukott szabadságharc után igyekezett verseivel és igehirdetéseivel felrázni a nemzetet. Ha kellett, bátorította, ha kellett, elgondolkodtatta a magyarságot

-jelentette ki a református esperes.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.