Közélet

A Szegedi Vízmű Zrt. lett az Év Zöld Nagyvállalata

A Szegedi Vízmű Zrt. lett az Év Zöld Nagyvállalata

2023. szeptember 13., szerda
A Szegedi Vízmű Zrt. lett az Év Zöld Nagyvállalata

Az ország legjobb „zöld” projektjeit díjazta a Portfolio szeptember 12-i Sustainable World konferencián, összesen 5+1 kategóriában.

A Green Awards különböző kategóriáit második alkalommal hirdették meg, főtámogatóként az MBH Bank, illetve kategória támogatóként a Green Cloud, a PwC Magyarország, a Dandelion Group és a Portfolio Csoport közös együttműködésével.

Mint írják, a Szegedi Vízmű Zrt. elsődleges céljai közé emelte a környezet védelmét és a természeti erőforrások takarékosabb felhasználását, a vezetőség erre minden döntésében - például a vállalati magatartásban, a technológiák, energiahatékonyság és szolgáltatások folyamatos fejlesztésében - kötelezettséget vállal. Céljuk, hogy tevékenységük valamennyi területén európai szintű és példaértékű víziközmű szolgáltatóvá váljanak. Ennek érdekében törekednek a káros kibocsátások mértékének, a keletkező hulladék mennyiségének minimalizálására, azok környezeti hatásának csökkentésére, a természetből származó anyagok, erőforrások takarékos felhasználására és az energetikai teljesítményük folyamatos javítására, valamint a megújuló erőforrások minél szélesebb körű alkalmazására. Életciklus-szemlélet alkalmazásával különös figyelmet fordítanak a keletkező szennyvizek szakszerű kezelésének folyamatos biztosítására, illetve a szennyvíz iszapból nyerhető biogáz energetikai hasznosítására. Támogatják az olyan energiahatékony és környezetbarát termékek és szolgáltatások beszerzését, amelyek hatással vannak az energiagazdálkodási és környezeti teljesítményre.

A további díjazottakról ITT olvashat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.