Közélet

Szeged: Biblikus találkozó

Szeged: Biblikus találkozó

2023. augusztus 26., szombat
Szeged: Biblikus találkozó

A fordítástól a parafrázisig címmel nemzetközi biblikus találkozót rendez augusztus 28. és 30. között a Szegedi Nemzetközi Biblikus Konferencia Alapítvány.

A Szegedi Dóm Látogatóközpontban zajló tanácskozáson 32 előadó vesz részt, akik nemcsak a magyar egyházi felsőoktatási intézményeket képviselik, hanem a világi egyetemek irodalomtudósait is. Mellettük többek között Japánból, Németországból és Szlovákiából érkeznek biblikusok. A konferencia Gnilka-díját ezúttal Kocsis Imre professzor veheti át augusztus 29-én 19 órakor a dómban egy hangverseny keretében.

A konferencia nyitánya egy háromezer általános és középiskolás közreműködésével végzett, bibliai szövegértési felmérésről szóló kerekasztal-beszélgetés. A részletes program az sznbk1988.hu weboldalon olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.