Közélet

Rétvári Bence: Isten, haza, család hármasát követve védhetjük meg a nemzetet a diktatúráktól

Rétvári Bence: Isten, haza, család hármasát követve védhetjük meg a nemzetet a diktatúráktól

2023. augusztus 23., szerda
Rétvári Bence: Isten, haza, család hármasát követve védhetjük meg a nemzetet a diktatúráktól

Ha az Isten, haza és család hármasa az iránytű, amit követünk, akkor nem tévedünk el semmilyen szélsőség irányába, és megóvjuk nemzetünket a diktatúráktól és a szabadság elvesztésétől

- mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára szerdán a totalitárius diktatúrák áldozatainak európai emléknapja alkalmából a budapesti Terror Háza Múzeumban tartott megemlékezésen.

Rétvári Bence arról beszélt, hogy nincs nagy különbség a nácizmus és a kommunizmus között, hiszen mindkettő kereszténységet és a polgári demokráciát tagadta, ezért indokolt a közös emléknap a két diktatúra áldozatainak.

Kiemelte, a cél az, hogy végre ne legyen különbség áldozat és áldozat között, az alapján, hogy milyen ideológia miatt vették el valakinek a vagyonát vagy a jövőjét, és hogy ezeket az ideológiákat sem átmenteni, sem újracsomagolni, sem visszahozni ne lehessen sehol a világon.

Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója úgy fogalmazott, hogy

"az utóbbi években egyre nagyobb erővel kísérleteznek azzal, hogy elválasszák egymástól a kommunista és a náci ideológiát, mintha ennek a két aljas világnézetnek semmi köze nem lenne egymáshoz, mintha külön sarjadtak volna, külön utakon jártak volna és különbözne a természetük".

Pedig a fasizmus, a nácizmus és kommunizmus is baloldali, szocialista ideológia, "kéz a kézben jártak és járnak, számíthattak és számítanak egymásra, egymásból építkeztek és építkeznek" - fűzte hozzá a történész.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.