Közélet

Újabb részletek derültek ki a tömörkényi tragédiával kapcsolatban

Újabb részletek derültek ki a tömörkényi tragédiával kapcsolatban

2023. július 19., szerda
Újabb részletek derültek ki a tömörkényi tragédiával kapcsolatban

Mint arról beszámoltunk, július 18-án egyéves kisfiú holttestéhez hívták ki a rendőrséget Tömörkényen. Akkor a sajtóhírek arról szóltak, hogy a kutya lánca tekeredhetett az áldozat, Danika nyakára vagy mellkasára, de úgy tűnik nem emiatt következett be a tragédia, azonban a rendőrség még folytatja a vizsgálatot.

Itt történt a tragédia. Az udvaron találtak rá a kis Danika holttestére. Fotó: Török János / Délmagyar

Danika július 10-én ünnepelte egyéves születésnapját.

Annyira várták Danikát! Majd megvesztek a boldogságtól, amikor megszületett, és túlzás nélkül lehet mondani, hogy mindenük a kisfiúról szólt. Nemrég még a kicsi első szülinapját ünnepelték, most volt, ebben a hónapban"

– szögezte le egy helybeli a Ripostnak, aki elmondta: szerinte jó szülei voltak Daninak. 

A tragédia másnapján, szerdán délelőtt az édesapa megmutatta a Délmagyarnak, hol történt az eset. Danika volt az első és egyetlen gyermekük. Elmesélte, korábban is előfordult, hogy amikor a kisfiú reggel felébredt, őt kereste.

Valószínűleg ez történhetett kedden reggel is.

Az apa dolgozni ment, az anya aludt, Danika mászkálni kezdett és valahogy sikerült kijutnia az ajtón. Hogy ezután pontosan mi történt, azt senki sem tudja.

A Ripostnak nyilatkozó helybélivel ellentétben, Danika édesapja a Délmagyarnak azt mondta, a 22 éves anya teljesen elhanyagolta a kicsit, emiatt párjával gyakoriak voltak a viták. Nem törődött és nem is foglalkozott Danikával. Állítása szerint gyermeke elvesztése egyáltalán nem viselte meg. A történtek után a férfi szakított a nővel.

A fiatalember határozottan cáfolta azt a sajtóban megjelent értesülést, hogy a kisfiúra rátekeredett a kutya lánca és az fojtotta volna meg. A pletyka alapját az szolgálhatta, hogy a rendőrök valóban elvitték a kutyák láncát. Szerdán délelőtt a két német juhászkutya távolabb, a kert végében hevert egy-egy fához kötve. Korábban a kutyák közvetlen a házhoz vezető lépcső elé voltak kikötve.

Fotó: Török János / Délmagyar

Valószínű, hogy kedden reggel véletlenül fellökték a kicsit, mert az édesapja azt mondta, a gyerek a fejét ütötte meg, amikor eleshetett. Azt is hozzátette, mivel a

konyhában vérnyomokat találtak,

elképzelhető, hogy ott sérült meg Danika, akinek a hasán is találtak egy sebet. A rendőrségi vizsgálat lezárultáig az édesapa is csak találgatni tud, pontosan mi történhetett.

A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomozói, gondatlan emberölés gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást és vizsgálják a haláleset körülményeit.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.