Közélet

Nyíltan felvállalták: már alsós diákokat is „érzékenyítenének” iskolákban az LMBTQ-szervezetek

Nyíltan felvállalták: már alsós diákokat is „érzékenyítenének” iskolákban az LMBTQ-szervezetek

2023. július 13., csütörtök
Nyíltan felvállalták: már alsós diákokat is „érzékenyítenének” iskolákban az LMBTQ-szervezetek

Több éve foglalkozik a problémával a jobboldal, amire rendszerint olyan válaszok érkeztek a balliberálisoktól, hogy „álprobléma”, „ilyen nincs”, „ez csak propaganda” és hasonlóak. Tették ezt úgy, hogy számtalan iskolai eset lepleződött már le az elmúlt évek során. Most azonban „coming outolt” közösségi oldalán az egyik legnagyobb magyarországi LMBTQ-szervezet.

A szegedi LMBTQ-csoporttal szoros kapcsolatban álló, rendszeresen közös eseményeket szervező Budapest Pride közösségi oldalán hirdetett meg egy „érzékenyítő” eseményt, amelyen elsősorban pedagógusokat kívánnak felkészíteni arra, hogy az LMBTQ dogmáit, meséken keresztül miképpen lehetne bevinni az iskolákba, többek között alsóiskolás gyerekekhez is.

A workshop célja megválaszolni azt a kérdést, hogy hogyan lehet tabuk nélkül, például egy mesén keresztül hitelesen bevinni az LMBTQ témát az iskolába, akár alsós diákokhoz is"

- olvasható közösségi oldalukon.

Azonban Szeged ebben már élen jár, csak éppen kevésbé vállalják fel nyilvánosan. Mint arról korábban beszámoltunk,

IDÉN TÖBB SZEGEDI PEDAGÓGUSNAK TARTOTTAK LMBTQ témájú „TOVÁBBKÉPZÉST”.

A „továbbképzés” leírás szerint a képzés elvégzése után a tanárok „be tudnak építeni szexuális és nemi kisebbségeket érintő tartalmat az óráikba”, „eligazodnak az LMBTQI fogalmak között”, valamint „ismerik a homofób és transzfób törvény negatív társadalmi hatásait.” Ekkor még a leírásban nem szerepelt nyíltan, hogy már kisgyerekek számára is LMBTQ tartalmakat akarnak bevinni az iskolák falai közé - bár a nyugati példák miatt erősen gyanítható volt.

A továbbképzést a Soros-féle Amnesty International Magyarország, valamint a fenti eseményt is szervező Labrisz Leszbikus Egyesület trénerei tartották, amelyet az Európai Bizottság 30 millió forinttal támogatott.

https://szegedma.hu/2023/03/titkolja-a-szivarvany-het-programjat-a-tanarokat-erzekenyito-szegedi-lmbtq-szervezet

Borítókép: Budapest Pride

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.