Közélet

Más önkormányzatnál megoldották, hogy nyitva maradjanak a posták, Szegeden csak hangulatot kelt a baloldal

Más önkormányzatnál megoldották, hogy nyitva maradjanak a posták, Szegeden csak hangulatot kelt a baloldal

2022. november 8., kedd
Más önkormányzatnál megoldották, hogy nyitva maradjanak a posták, Szegeden csak hangulatot kelt a baloldal

A napokban írtunk arról, hogy az egész országban Szegeden zár be a legtöbb posta. Ennek apropóján több városban is aláírásgyűjtésbe kezdtek az ellenzéki politikusok, hogy ne zárják be a postákat.

Ebben látja a megoldást a szegedi momentumos képviselő, Mihálik Edvin is.

https://szegedma.hu/2022/11/hosszu-ido-utan-jelentkezett-sajat-korzetebol-mihalik-edvin-de-a-fo-problemara-most-sem-sikerult-reagalnia

Csakhogy

ameddig a baloldali politikus abban érdekelt, hogy az emberek a kormányra haragudjanak, addig Székesfehérváron megoldást kerestek, és találtak is - és nem az aláírást gyűjtötték.

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere a közösségi oldalán írta meg, hogy megoldást találtak arra, hogy a városban nyitva maradjanak a kisebb posták is.

A polgármester azt írja, a bezárásra kijelölt postákat mihamarabb igyekeznek újranyitni úgy, hogy

a felmerülő költségek egy részét a helyi önkormányzat vállalja át a Magyar Posta Zrt.-től.

Mindemellett a Postával közösen egy online ügyintézéssel kapcsolatos oktatóprogramot is kezdeményeznek.

CSAK A TELJES ÁTALAKÍTÁS MENTEHTI MEG A MAGYAR POSTÁT

Mint azt megírtuk, Orbán Viktor a múlt héten mondta azt a parlament ülésén egy ellenzéki kérdésre válaszolva, hogy a Posta veszteséges működést produkál, és az állam támogatást sem tud adni, mert az Unió azt tiltja. A posta teljes megújítása révén lehetne csökkenteni a veszteségeket - hangsúlyozta a miniszterelnök. Ennek egyik első jele lehet, hogy Nagy Márton gazdaságfejlesztésért felelős miniszter bejelentette, hogy keddtől Balczó Barna lesz a Magyar Posta Zrt. elnök-vezérigazgatója, akire az állami cég átalakítása vár.

Keressük az ügyben a szegedi önkormányzatot, hogy tervez-e a város hasonló megállapodásra jutni a helyi postákkal - amint választ kapunk, frissítjük cikkünket vagy újat írunk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.