Közélet

Válogatni kell a tumoros betegek között, olyan sok a fertőzött Szegeden - Csak életmentő beavatkozásokat hajtanak végre!

Válogatni kell a tumoros betegek között, olyan sok a fertőzött Szegeden - Csak életmentő beavatkozásokat hajtanak végre!

2021. március 22., hétfő
Válogatni kell a tumoros betegek között, olyan sok a fertőzött Szegeden - Csak életmentő beavatkozásokat hajtanak végre!

Válságos a helyzet Szegeden, az SZTE egyik klinikáján már válogatni kell a daganatos betegek között - állítja az igazgató. Válságstábot tartottak, és arra jutottak, hogy csak az életmentő beavatkozásokat végzik el mostantól.

Fotó forrása: Urológiai Klinika SZTE ÁOK

"A mai napon válságértekezletet kellett tartanunk a klinikán. Sajnos, a szegedi COVID járványközpontban napról napra súlyosbodik a helyzet, így egyre több humán erőforrásunk átvezénylésére van szükség. Mindezek mellett a szentesi kórház urológiai fekvőbeteg sürgősségi ellátását is hozzánk rendelték.

Elértük azt a szintet, hogy (az egyébként is szűkös állományunkból tovább csökkenve) a jövő héttől a klinikán csupán annyi munkatársunk marad, akikkel kizárólag a halaszthatatlan, szinte csak életmentő beavatkozásokat, kezeléseket tudjuk biztosítani. Most már, a szabályok szerint jelen helyzetben még egyébként vállalható tumoros, vagy sürgős betegeink közt is szelektálnunk kell aszerint, hogy kinek mennyire súlyos, sürgős az ellátása, illetve további halasztás nem fenyegeti-e súlyosan vagy közvetlenül az életét.

Munkatársaimmal összeállítottunk egy belső protokollt, számos szempontot figyelembe véve, hogy ezekben a válságos hetekben is a lehető legbiztonságosabban tudjuk ellátni betegeink. Arra kérem minden páciensünk, akik belénk fektették bizalmukat, hogy legyenek további megértéssel és türelemmel a kialakult helyzetben.

Biztosíthatom Önöket, hogy bárminemű halasztás kizárólag azért történik, hogy a legsúlyosabb betegeink kerülhessenek leghamarabb ellátásra, illetve arról is biztosíthatok mindenkit, hogy a kényszerű halasztások ellenére mind megfelelő ellátásra fognak kerülni - írja egyebek mellett Prof. Bajory Zoltán, a Szegedi Tudományegyetem Urológiai Klinikájának vezetője a közösségi oldalukon.

Keressük az egyetemet, mert szeretnénk ha reagálnának az igazgató nyilvános posztjára, és kijelentéseire. Amint érkezik válasz az SZTE-től, frissítünk, vagy új cikket írunk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.