Közélet

Javában zajlik a Vértói út takarítása

Javában zajlik a Vértói út takarítása

2020. január 8., szerda
Javában zajlik a Vértói út takarítása

Betartotta szavát a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft., a társaság munkatársai megkezdték a Vértói úti illegális hulladéklerakó felszámolását.

Mint ismeretes

, hétfőn egy neve elhallgatását kérő olvasónk jelezte, hogy ismeretlenek egy csoportja rendszeresen a Vértói út melletti bokrokba hordja a szemetet. A problémát azonnal jeleztük a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.-nek, a társaság pedig közölte, rövid időn belül elszállítják a hulladékot. „Az érintett közterületen levő, 80-100 m2-en szétszórt, megközelítően 2-3 m3 mennyiségű lom hulladékot a munkatársaink a mai napon összeszedik és eltávolítják. A hulladék a Sándorfalvi úti Regionális Hulladéklerakó Telepen kerül majd ártalmatlanításra” – olvasható a

kedden küldött

válaszlevelükben. Kovács Ferenc fotóriporter megörökítette a szerda reggeli állapotokat a szóban forgó területen. A fényképek arról árulkodnak, hogy az SZKHT alkalmazottai valóban eltakarították a szemét nagyját és jelenleg is azon fáradoznak, hogy az illegális hulladéklerakó teljes egészében felszámolásra kerüljön.

Nem ez az első alkalom, hogy a bejelentésünket követően pár napon belül intézkedtek.

Korábban a Hajnóczy és a Jósika utca sarkán lévő szeméthegyek eltakarítása is hasonlóképpen zajlott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.