Közélet

Tíz százalékkal több nyári gumit adtak el idén

Tíz százalékkal több nyári gumit adtak el idén

2017. augusztus 6., vasárnap
Tíz százalékkal több nyári gumit adtak el idén

Idén a nyári gumiabroncsok eladása 10 százalékkal meghaladta az előző évit, a magyar autósok 68 ezer forintot költöttek átlagosan új nyári gumi vásárlására - közölte az Automax Kft. saját értékesítési adatai alapján az MTI-vel.

A cég szerint az eladások bővülése balesetmentesebb közlekedést hozhat. Minden 4. eladott új abroncs dél-koreai volt idén nyáron. Az Automax előrejelzése szerint a piaci bővülés a téli gumi vásárlásoknál is folytatódik majd. Három vásárlóból kettő választott a 10-20 ezres árkategóriában, az átlagos kosárérték is ennek megfelelően alakult: a tipikus magyar autós 68 ezer forintot költött 4 darab nyári gumira. A legolcsóbb vásárlás mindössze 32 ezer forint volt, ahol Kispolskira került a négyévszakos szett, míg a legtöbbet, 612 ezer forintot egy tuning BMW-re költötte a gazdája. Az Automax az elmúlt három évben több mint 2 millió új gumiabroncsot értékesített. Az Európai Gumiabroncs- és Gumigyártók Szövetsége (ETRMA) korábban közölt adatai alapján tavaly Magyarországon csaknem 2,4 millió új gumiabroncsot értékesítettek a gyártók összesen, ami hétéves rekord.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.