Szombaton éjjel nem lehet mobilfizetéssel autópálya matricát vásárolni

2017. október 13., péntek · Hozzászólok

Szombaton este 22 óra és vasárnap hajnali 2 óra között nem lehet mobilfizetéssel autópálya matricát vásárolni, illetve parkolást indítani a Nemzeti Mobilfizetési Rendszert érintő tervezett karbantartási munkálatok miatt – tájékoztatta a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. pénteken az MTI-t. Tovább »

Nemzetközi akcióban ellenőrzi a vasútállomásokat és a vonatokat a rendőrség

2017. október 10., kedd · Hozzászólok

Nemzetközi akcióban ellenőrzi a vasútállomásokat és a vonatokat a rendőrség országszerte szerdán és csütörtökön – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata kedden az MTI-t. Tovább »

Felmentették az elszabadult villamos vezetőjét

2017. szeptember 25., hétfő · 2 hozzászólás

Három éve emeltek vádat egy szegedi villamosvezető ellen, mert az általa irányított jármű “elszabadult”. A villamos a 700 méteren át száguldott, végül a Károlyi Máhály Kollégium előtt állt meg. Tovább »

Átalakításra szorul Szeged közlekedése

2017. szeptember 21., csütörtök · 6 hozzászólás

Várhatóan egyre kevesebben választják a tömegközlekedést, de több lesz az autó Szeged útjain, míg a kerékpáros- és gyalogosközlekedés aránya stagnálni fog – ez derült ki a fenntartható mobilitási tervből, amit a városüzemeltetési bizottság ülésén ismertettek. Tovább »

Bosszantó piros, kevés zöld – hogy is van ez?

2017. szeptember 6., szerda · 5 hozzászólás

Szeged útjait járva – akár autóval, akár gyalog – az az érzésünk támadhat, hogy aránytalanul sokat kell várni a közlekedési lámpáknál, míg az áthaladásra mindössze néhány másodpercünk jut. Bosszantó, főleg, mikor sietnénk. Utánajártunk a miérteknek. Tovább »

A vasutas szakszervezet folytatni kívánja a sztrájkot az utasellátónál

2017. augusztus 30., szerda · Hozzászólok

A VDSzSz Szolidaritás szerdán is folytatni kívánja a sztrájkot a MÁV-Start Utasellátó Központjánál. A vasutas szakszervezet kedden késő este az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a munkabeszüntetés augusztus 29-én 23 órától augusztus 30-án 23 óra 59 percig tart. Tovább »

Visszatéríti a MÁV-Start a keddi sztrájk miatt meghiúsuló utazások árát

2017. augusztus 29., kedd · Hozzászólok

Augusztus 29-én 8 órától 23 óráig sztrájkot hirdetett a VDSzSz Szolidaritás vasutas szakszervezet a MÁV-Start Utasellátó Központjánál, ezért a vasúttársaság nem biztos, hogy el tudja indítani az összes étkező, háló vagy fekvőhelyes kocsit – közölte a MÁV Magyar Államvasutak Zrt. sajtóügyeletese kedden reggel az MTI-vel. Tovább »

Baleset miatt nagy a torlódás az M5-ös autópályán Újhartyánnál

2017. augusztus 12., szombat · Hozzászólok

rendorseg01_ia

Baleset miatt jelentős torlódás alakult ki szombaton az M5-ös autópálya főváros felé vezető oldalán, Újhartyánnál. Kamion és teherautó ütközött össze, egyelőre egy sávon halad a forgalom – tájékoztatta a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t. Tovább »

Az évszaknak megfelelően a biztonságos közlekedésért

2017. augusztus 10., csütörtök · Hozzászólok

nyari_gumi002kf

A biztonság érdekében elengedhetetlen, hogy a mindenkori közlekedési viszonyoknak megfelelő felszereltségű gépjárművel közlekedjünk. Az egyik sarkalatos pont a személyautók abroncsa. Arról sokat hallani, hogy a leghidegebb évszakban a téli gumi használata erősen ajánlott, azonban milyen kockázatot vállalnak azok a sofőrök, akik téli gumival utaznak nyáron? Szakembereket kérdeztünk a témáról. Tovább »

Halálos baleset az M43-as autópályán + FOTÓK, VIDEÓ

2017. augusztus 3., csütörtök · Egy hozzászólás

halalosbaleset_m43_1

Egy ember meghalt, amikor egy teherautó és egy autókat szállító tréler ütközött össze az M43-as autópálya határ felé tartó oldalán, Makó és Csanádpalota között. A rendőrség a forgalmat Apátfalva felé tereli – írja a police.hu. Tovább »

Levizsgáztak a SuliMoped program motorosai

2017. augusztus 1., kedd · Hozzászólok

Sikeres vizsgát tettek a SuliMoped program motorosai. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottságának szervezésében két megyei autósiskola közreműködésével, több mint negyven fiatal vehette át jogosítványát – írja a police.hu. Tovább »

A miniszterelnöktől kértek segítséget a fuvarozók

2017. július 25., kedd · Hozzászólok

A Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete (NiT Hungary) levélben kérte a miniszterelnököt, hogy képviselje ügyüket a visegrádi négyek és Franciaország szeptemberi tárgyalásain, és vegye figyelembe a fuvarozók tiltakozását a számukra hátrányos szabályok ellen. Tovább »

Tarlós István vizsgálatot rendelt el a BKK-jegyértékesítés ügyében

2017. július 22., szombat · Hozzászólok

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) online értékesítési rendszerének bevezetésekor kialakult helyzet tisztázására Tarlós István főpolgármester vizsgálatot rendelt el a közösségi közlekedés biztonságos és utasbarát működtetése érdekében, a BKK mindenben támogatja a vizsgálatot és a megnyugtató megoldás kidolgozását – közölte a cég vezérigazgatója szombat este. Tovább »

Következő oldal »