Közélet

Orbán Viktor Mongólia elnökével tárgyalt

Orbán Viktor Mongólia elnökével tárgyalt

2017. augusztus 29., kedd
Orbán Viktor Mongólia elnökével tárgyalt

A nagy múltra visszatekintő magyar-mongol gazdasági és kulturális együttműködésről tárgyalt egymással Orbán Viktor miniszterelnök és Kaltma Battulga, Mongólia elnöke kedden Budapesten - tájékoztatta Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az MTI-t.

Orbán Viktor

munkaebéden látta vendégül a mongol államfőt az Országházban. A tárgyaláson a kormányfő tájékoztatta vendégét az aktuális európai politikai kérdésekről. A magyar-mongol kétoldalú gazdasági kapcsolatokat az informatika, a vízgazdálkodás, az élelmiszeripar és az állategészségügy területén lehet még szorosabbra fonni - állapították meg a találkozón. A fejlesztéseknek jó eszköze a kötött segélyhitel; az erről szóló megállapodás végrehajtása mindkét ország kiemelkedő érdeke - hangzott el. Mongólia elnöke a cselgáncs-világbajnokság eseményeire érkezett Magyarországra, így a sport, az utánpótlás-nevelés fontossága is a keddi megbeszélés témája volt. Orbán Viktor és Kaltma Battulga megállapították: a vizes vb sikere, és most az újabb rangos világverseny is azt bizonyítja, hogy Budapest a nemzetközi sportélet egyik fővárosa - közölte a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.