Közélet

Több mint 5500 fát mentették meg + FOTÓK

Több mint 5500 fát mentették meg + FOTÓK

2017. június 15., csütörtök
Több mint 5500 fát mentették meg + FOTÓK
papirgyujtes_eredmenyhirdetes013kf

470 tonna papírt gyűjtöttek össze a régió bölcsődéi, óvodái és iskolái az immár hagyományos tavaszi papírgyűjtésen. Az akció célja a környezetvédelem mellett az volt, hogy a gyermekeken keresztül felhívják a szülők figyelmét a szelektív hulladékgyűjtésre.

A Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. és a Csongrád Megyei Településtisztasági Nonprofit Kft. évek óta hirdet tavasszal és ősszel papírgyűjtést. Az idén összesen 81 bölcsőde, óvoda és iskola csatlakozott március és május vége között a felhíváshoz. A verseny eredményhirdetését csütörtökön tartották. A díjátadón

Farkas Péter

PR marketing és másodnyersanyag referens ismertette: 470 tonna papírt gyűlt össze. Mivel egy tonna körülbelül 12 fának felel meg, így elmondható, hogy a gyűjtéssel megközelítőleg 5640 fát mentettek meg a kivágástól. Mint elhangzott, az Európai Unióban a hulladék 48 százalékát gyűjtik szelektíven. A magyaroknak ugyan 80-90 százaléka vallja magát szelektív gyűjtőnek, azonban az adatok siralmasak: mindössze 15 százalék az, aki valóban így kezeli háztartásában a szemetet. Ezért természetesen a verseny fő célja az volt, hogy a gyerekek által a szülők is ráeszméljenek az anyag szerinti gyűjtés fontosságára.

Koltainé Farkas Gabriellától

, a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójától megtudtuk, a létszám alapján több kategóriába osztották az intézményeket, így összesen 12 győztes vehetett át ajándékutalványokat. Hozzátette, a tervek szerint a gyermekek számára nyílt napokat szerveznek, amelyek által betekintést nyerhetnek a Sándorfalvi úti hulladéklerakó telep működésébe.

A Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit kft. szervezésében az alábbi intézmények teljesítettek a legjobban:

Iskolák: I. kategória győztese: SZTEJKI Kossuth Lajos Általános Iskola (18600 kg) II. kategória győztese: Szegedi Alsóvárosi Általános Iskola (25740 kg) III. kategória győztese: Sólyom utcai Általános Iskola (2960 kg) Óvodák: I. kategória győztese: Makkosházi Óvoda (2660 kg) II. kategória győztese: Hajlat utcai Bölcsőde (3400 kg) III. kategória győztese: Szőregi Bölcsőde (1240 kg)

A Csongrád Megyei Településtisztasági Kft. szervezésében az alábbi intézmények végeztek az élen:

Iskolák: I. kategória győztese: Szent József Kertvárosi Katolikus Általános Iskola (43620 kg) II. kategória győztese: Földeáki Návay Lajos Általános Iskola (16360 kg) III. kategória győztese: Maroslelei Általános Iskola (8480 kg) Óvodák: I. kategória győztese: Röszkei Százholdas Pagony Óvoda és Zsebibaba Bölcsőde (1880 kg) II. kategória győztese: Maroslelei Zengő Óvoda (2580 kg) III. kategória győztese: Karátson Emília Óvoda Ferencszállási Tagintézménye (3080 kg)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.