Közélet

Kábítószert is találtak Zeusz elrablóinál

Kábítószert is találtak Zeusz elrablóinál

2017. január 20., péntek
Kábítószert is találtak Zeusz elrablóinál
zeusz_parduckameleon01_gs

A Szegedi Járásbíróság nem jogerősen elrendelte annak a gyanúsítottnak az előzetes letartóztatását, aki múlt pénteken a gyanú szerint ellopta Zeuszt a szegedi Trópus díszállat-kereskedésből. A rendőrök emellett kábítószer birtoklás vétségének megalapozott gyanúja miatt szerdán őrizetbe vették.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség indítványozta H. S.-né gyanúsított előzetes letartóztatást, mivel az ügyészi álláspont szerint megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy január 13-án élettársával, egy szegedi díszállat-kereskedésben az egyik terrárium ajtaját kinyitották, és az abban lévő 70 ezer forint értékű párduckaméleont, vagyis Zeuszt ellopták. Az állatkereskedés tulajdonosa a biztonsági kamerák felvételit közzé tette közösségi oldalán, Zeusz elrablóit ez alapján találták meg. A Szegedi Járásbíróság közleménye szerint így a lopással okozott kár megtérülni látszik, amennyiben a kaméleon a bűncselekmény következtében nem szenved egészségkárosodást, illetve életben marad. Arra is kitértek, H. S.-nénél a házkutatás során kábítószergyanús növényi törmeléket foglaltak le a rendőrök, melyből a gyorsteszt kimutatta a THC-t. Az elsőfokú bíróság álláspontja szerint a gyanúsított hajléktalan korábban több alkalommal, elsődlegesen vagyon elleni bűncselekmények miatt is büntetve volt. Előzetes letartóztatását azzal indokolták, mivel jövedelemmel nem rendelkezik, ezért alapos a gyanú arra, hogy további bűncselekményeket követne el. A bíróság végzését az ügyész tudomásul vette, míg a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be, így a végzés nem emelkedett jogerőre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.