Közélet

A Jobbik vizsgálóbizottságban tekintené át a letelepedési kötvények ügyét

A Jobbik vizsgálóbizottságban tekintené át a letelepedési kötvények ügyét

2016. november 9., szerda
A Jobbik vizsgálóbizottságban tekintené át a letelepedési kötvények ügyét

A Jobbik parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi a letelepedési kötvények gazdasági és nemzetbiztonsági kockázatának áttekintése céljából.

Mirkóczki Ádám

, az ellenzéki párt szóvivője szerdai sajtótájékoztatóján elmondta: pártja erről egyeztetne a többi parlamenti frakcióval pénteken. Kiemelte: olyan testület felállítását kezdeményezik, amelynek tagjai átestek nemzetbiztonsági átvilágításon, hogy lehetőségük legyen minősített adatok megismerésére, a titkosszolgálatok vezetőinek, munkatársainak meghallgatására a kérdésében. Szerinte a Fidesznek elemi érdeke ennek támogatása, ellenkező esetben ugyanis azt a látszatot keltenék, hogy titkolni valójuk van, de azt is, hogy "a szajré és a piszkos pénz mindennél fontosabb", az ország biztonságánál is. Brüsszelnek és az Európai Bizottság elnökének pedig szerinte azt üzenné ezzel a kormányoldal, hogy pénzért akár a kvóták is jöhetnek. Ha

Jean-Claude Juncker

ezt felismeri, és kvóták helyett kötvényt vesz az ide letelepítendő tömegeknek, akkor a Fidesz szerinte támogatná, és nem támadná. Arra a kérdésre, hogy a Jobbik nemzeti pártkénti megítélését mennyiben érinti a távolmaradása az alaptörvény módosításáról szóló szavazáskor - az újságíró felidézte

Vona Gábor

pártelnök távolmaradását is 2010-ben a kettős állampolgárságról szóló szavazásról is. Erre Mirkóczki Ádám azt felelte "tőlünk komolyabban senki sem veszi a nemzeti ügyeket". Kijelentette: nem az a hazaáruló és nem az a nemzetellenes, aki minden kiskaput be akar zárni az ide érkező egyes idegenek előtt, hanem az, aki kommunikációs és propagandaszinten a legnagyobb élharcosa az ország megvédésének, "de pénzért egyébként az jön tőle, aki akar".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.