Közélet

Tizenhárom diák jutott tovább a megyéből az OSZTV-n és az OKTV-n

Tizenhárom diák jutott tovább a megyéből az OSZTV-n és az OKTV-n

2016. március 17., csütörtök
Tizenhárom diák jutott tovább a megyéből az OSZTV-n és az OKTV-n
szktv_csmkik

Összesen 13 Csongrád megyei tanuló vehet részt a Szakma Kiváló Tanulója és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny áprilisi, fővárosi döntőjén. A szegedi és hódmezővásárhelyi diákok a megyei elődöntőket követő válogató versenyekről jutottak a fináléba, összesen 13 szakmában.

Az idei évben országosan 40 szakmában hirdettek meg versenyt. A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett megyei megmérettetésekre 33 szakmában összesen 335 tanuló jelentkezett, a januári írásbeli elődöntőkön 311 versenyző jelent meg. A megmérettetésen a megye szinte minden szakképző iskolája képviseltette magát. Az elődöntőket követő válogatókra 17 szakma 27 tanulója jutott tovább megyénkből, közülük 13 szakmában 13 versenyző vehet részt az április 18-20. között, a Szakma Sztár Fesztivál elemeként zajló döntőkön, Budapesten. A versennyel a főszervező Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a magyar szakképzés színvonalának továbbemelését, a szakképzés eredményeinek széles körű bemutatását tűzte ki célul. Emellett a „fizikai szakmák” társadalmi presztízsének és vonzerejének növelése, a szakmunkás pályamodell bemutatása, népszerűsítése, ezáltal a pályaorientáció erősítése is cél volt. A diákok tudását életszerű, gyakorlatorientált feladatsorokkal mérik. A verseny döntőjére a versenyzőkön kívül több ezer általános iskolás diákot is várnak, ezzel is elősegítve a pályaorientációt. A versennyel kapcsolatban folyamatosan tájékozódhatnak a

www.szakmasztar.hu

weboldalon. Bővebb információt

Szolarov Annamáriától

, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési tanácsadójától lehet kérni a 62/554-265-ös telefonszámon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.