Közélet

Négy alföldi megye kistelepülésein indult bűnmegelőzési program

Négy alföldi megye kistelepülésein indult bűnmegelőzési program

2016. március 10., csütörtök
Négy alföldi megye kistelepülésein indult bűnmegelőzési program

A bűncselekmények és a balesetek megelőzése a célja annak a programnak, amely csütörtökön kezdődött el négy alföldi megye - Bács-Kiskun, Békés, Csongrád és Jász-Nagykun-Szolnok - száz kistelepülésén - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályának vezetője Mártélyon.

M. Toronykőy Márta

a májusig tartó projekt nyitó sajtótájékoztatóján emlékeztetett arra, hogy 19 éve az országban elsőként Csongrád megyében indítottak a külterületen élők biztonságának javítása érdekében tanyaprogramot. Két esztendeje ezt kiterjesztették a Dél-Alföldre, ahol az emberek csaknem tíz százaléka tanyákon él, majd az év elejétől a kistelepülésekre is, így a négy megyében csaknem kétszázezer embert elérve - mondta az alezredes. A program részeként száz - jellemzően kétezer lakosúnál kisebb - településen alakítanak ki bűnmegelőzési információs pontokat, ahol az emberek vagyonvédelmi, bűn- és baleset-megelőzési információs csomagokat kaphatnak. A következő hónapokban lakossági fórumokat, rendőröknek, polgárőröknek, civil szervezetek tagjainak képzéseket szerveznek, helyi rádiókban és újságokban hirdetések, cikkek jelennek meg, és több mint 56 ezer háztartásba egy ingyenes kiadványt is eljuttatnak - tudatta az osztályvezető, hozzátéve: emellett kampány indul a kerékpárosok biztonságért. A kezdeményezés hatékonyságát egy a program kezdetén és lezárultát követően, hatszáz fős mintán végzendő kutatás segítségével értékelik - közölte M. Toronykőy Márta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.