Közélet

Belvíz: több mint 25 ezer hektár van víz alatt

Belvíz: több mint 25 ezer hektár van víz alatt

2016. február 14., vasárnap
Belvíz: több mint 25 ezer hektár van víz alatt
Belvíz - Elöntött kukoricaföld Szekszárdnál

Országosan már több mint 25 ezer hektárt öntött el a belvíz - nyilatkozta az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) szóvivője vasárnap délután az M1 aktuális csatornának. Siklós Gabriella hozzátette: továbbra is az Alföld középső és keleti területein a legrosszabb a helyzet.

Siklós Gabriella

az M1-nek elmondta: a tizenkét vízügyi igazgatóságból tízben védekeznek a szakemberek. Az OVF honlapja szerint 24 szakaszon első, 19 szakaszon másodfokú készültséget rendeltek el a belvíz miatt. Az M1 vasárnap délutáni híradójában az is elhangzott, hogy a Közép-Tiszántúlon egy nap alatt több mint ezer hektárral nőtt a belvízzel elöntött terület nagysága. Az ottani vízügyi igazgatóság több mint 44 szivattyúval védekezik éjjel-nappal. Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos középtávú előrejelzése szerint a következő napokban további esőzések várhatók, akár jelentős mennyiségű csapadék is hullhat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.