Közélet

Magyar rendőrök indultak a macedón-görög határra

Magyar rendőrök indultak a macedón-görög határra

2016. január 4., hétfő
Magyar rendőrök indultak a macedón-görög határra
Balogh János

Balogh János, a Készenléti Rendőrség parancsnoka búcsúztatta hétfőn Budapesten azt a 31 magyar rendőrt, aki a következő egy hónapban a macedón-görög határon teljesít szolgálatot.

A vezérőrnagy hangsúlyozta: távol otthonuktól, ismeretlen terepen, de nem ismeretlen feladattal kerülnek majd szembe. Macedónia ugyanis, Magyarország szeptemberi intézkedéseihez hasonlóan, fizikai határzárat épített. A magyar rendőrök abban segédkeznek majd, hogy szabályozott mederbe tereljék annak a napi több ezer migránsnak az érkezését, aki Macedónián keresztül akar Európa belsejébe jutni - tette hozzá. Elmondta: az illegális migránsok céljaik eléréséhez nemcsak az utazás nehézségeit vállalják, hanem sokszor ellenszegülnek a hatósági intézkedésnek, sőt erőszakosan is fellépnek. Ugyanakkor a megfelelő technikai eszközök és jogszabályok segítségével rendet lehet teremteni és azt fenn is lehet tartani. Ebben a macedónoknak a magyarokon kívül más országok rendőrei is segítenek majd - közölte. "Legyenek szövetségesei macedón kollégáiknak!" - mondta a magyar rendőröknek

Balogh János

. A 31 tagú kontingens január 4. és február 4. között vesz részt a macedón rendőrökkel közös műveletben. Közös járőrszolgálatot, őrzési és kísérési feladatot látnak el velük a közrend fenntartása érdekében. A magyarok hőkamerával is felszerelt járművekkel, terepjárókkal és kézi hőkamerákkal is támogatják a határszakasz védelmét. Tevékenységüket a macedón rendőrök irányításával, felügyelete mellett végzik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.