Közélet

A Magyar Honvédség katonái segítik öt napon keresztül a Mikulásgyár munkáját

A Magyar Honvédség katonái segítik öt napon keresztül a Mikulásgyár munkáját

2015. december 14., hétfő
A Magyar Honvédség katonái segítik öt napon keresztül a Mikulásgyár munkáját

A Magyar Honvédség (MH) katonái segítik öt napon keresztül a Mikulásgyár elnevezésű karitatív akciót a budapesti Ötvenhatosok terén - mondta el az MTI-nek Bozó Tibor dandártábornok, a Magyar Honvédség Altiszti Akadémia parancsnoka hétfőn a helyszínen.

Hozzátette: a honvédség a Civil-Katonai Együttműködési és Lélektani Műveleti Központ kezdeményezésére 2012 óta vesz részt a Mikulásgyár munkájában, azonban idén először az állandó állomány tagjai mellett a hétfői és keddi délutáni műszakokban egyszerre tíz honvéd altiszti hallgató is segíti az Ötvenhatosok terén álló központi gyűjtőpont munkáját. "Fontosnak tartom, hogy az altisztjelöltek lássák, miként lehet ezt a nagyon nemes feladatot végrehajtani a Magyar Vöröskereszt munkatársainak segítségével" - fogalmazott

Bozó Tibor

, aki kiemelte: az itt segédkező nők és férfiak képviselik a jövő katona generációját. A dandártábornok hangsúlyozta azt is, hogy a honvédség állandó állományának a Mikulásgyárban segédkező tagjai, valamint a hallgatók önként jelentkeztek a feladatra. A katonák többnyire a beérkezett adományok csomagolásával, pakolásával és szétválogatásával foglalkoznak. A nehéz helyzetben élő családok karácsonyának szebbé tételét célul kitűző Mikulásgyár Alapítvány elsősorban tartósélelmiszereket, tisztító és tisztálkodási szereket, valamint jó állapotú könyveket és játékokat gyűjt az Ötvenhatosok tere mellett a Reál Élelmiszer üzletlánc kijelölt boltjaiban, a Lurdy Házban, a Kanizsa, Kaposvár, Szeged, Szolnok és Zala Plazában, valamint a MozgóMozi 15 vidéki állomásán. December 4. és 20. között az ország összes postahivatalában Mikulásgyár címzéssel is lehet feladni adományokat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.