Elismerésben részesült a megye határvédelmi szolgálatért

2017. szeptember 25., hétfő · Hozzászólok

A tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet kezelése során a Magyar Honvédség és a Rendőrség sikeres együttműködése érdekében végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként Honvédelemért Kitüntető Cím I. fokozata elismerésben részesült Lukács János rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos. Tovább »

Honvédelmi Minisztérium: a honvédelmi nevelést segítik a sportközpontok

2017. szeptember 6., szerda · Hozzászólok

A Honvédelmi Sportközpontok létrehozásának célja, hogy a sporton keresztül a társadalom minél szélesebb rétegét vonják be a honvédelmi nevelés programjába, kifejezetten önkéntes alapon – emelte ki szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében a Honvédelmi Minisztérium (HM). Tovább »

700 tartalékost várnak a megyében

2017. augusztus 24., csütörtök · Egy hozzászólás

augusztus20_opusztaszer44_gs

Járási szinten építenek ki tartalékosi rendszert. A szerződéskötés és az akár hétvégenként részletekben teljesíthető kiképzés után számtalan kedvezmény, támogatás jár a csatlakozó civileknek. Gulyás Zoltán dandártábornok, a Magyar Honvédség Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság parancsnokhelyettese nyilatkozott lapunknak Ópusztaszeren. Tovább »

Ismét katonai konvojokra kell számítani az utakon

2017. július 21., péntek · Hozzászólok

Hamarosan visszatérnek állomáshelyükre azok a külföldi katonák, akik a Saber Guardian nemzetközi gyakorlaton vesznek részt a térségben, így újra katonai konvojokra kell számítani az utakon – mondta Benkő Tibor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke az M1 aktuális csatornán csütörtök este. Tovább »

Vizes vb 2017 – A honvédség őrzi a létesítményeket

2017. július 10., hétfő · Hozzászólok

A Magyar Honvédség látja el a Budapesten megrendezendő Úszó-, Vízilabda-, Műugró, Műúszó és Nyíltvízi Világbajnokság megvalósításához szükséges létesítmények őrzését és védelmét – az erről szóló kormányrendelet a Magyar Közlöny hétfői számában jelent meg. Tovább »

Simicskó: fejlesztik a katonaiattasé-hálózatot is

2017. június 27., kedd · Hozzászólok

Benkõ Tibor; Kovács József; Simicskó István

A Magyar Honvédség minden területét érintő fejlesztések keretében a katonaiattasé-hálózat bővítését is folytatják – jelentette be Simicskó István honvédelmi miniszter kedden Budapesten, a véderő-, katonai és légügyi attasék éves értekezletén. Tovább »

Koszovói előkészületek Hódmezővásárhelyen + FOTÓK

2017. június 21., szerda · Hozzászólok

koszovo_elokeszuletek_hmvhely_001

A végéhez közeledik az MH KFOR Kontingens 17. váltás ősszel szolgálatba lépő állományának missziós felkészítése. A kontingens több mint háromszáz tagja nagy erőbedobással készül a balkáni feladat ellátására a hódmezővásárhelyi laktanyában. Tovább »

Gulyás Zoltán dandártábornok: az egyenruha szolgálatot, haza és nemzet iránti elhivatottságot jelent

2017. június 10., szombat · Hozzászólok

Az egyenruha szolgálatot, haza és nemzet iránti elhivatottságot jelent, a katonai eskü pedig egy életre szól, ezt akarja bemutatni a Nemzetközi Hadikultúra és Military Fesztivál – mondta Gulyás Zoltán dandártábornok, a Magyar Honvédség (MH) Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság parancsnokhelyettese Kunszálláson. Tovább »

Tartalékosok szövetsége: fesztiválokon is népszerűsítik a honvédelem ügyét

2017. június 10., szombat · Hozzászólok

Honvédségi táborokban és fesztiválokon is megjelenik a nyáron a Magyar Tartalékosok Szövetsége (Matasz), hogy népszerűsítsék a honvédelem ügyét, és segítsék a Magyar Honvédség területvédelmi tartalékos erőinek toborzását. Tovább »

Épül a területvédelmi tartalékos rendszer

2017. május 18., csütörtök · Egy hozzászólás

Megkezdődött a Magyar Honvédség önkéntes tartalékos rendszerének újjáépítése. Az ország összes járásában felálló századok parancsnokainak többségét már kiválasztották – mondta el a Magyar Honvédség Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság vezetője az MTI-nek adott interjújában. Tovább »

Simicskó István: Nincs veszélyben az amerikai-magyar együttműködés

2017. május 18., csütörtök · 4 hozzászólás

simicsko_istvan03_gs

Cáfolta a honvédelmi miniszter, hogy az oroszokhoz való közeledésünk miatt meggyengülhet a magyar-amerikai katonai együttműködés. Elmondta: Európa a keresztény elveinek köszönheti a fennmaradását, és ha ezeket elveszti, akkor megszűnik létezni. A Simicskó Istvánnal készített interjúnkban több témát érintettünk: határvédelem, közös európai hadsereg, haderőfejlesztés és katonai béremelés is szóba került. Tovább »

30 méteres óriás lánchintával is vár a szegedi majális

2017. április 21., péntek · Egy hozzászólás

majalis03_gs

A békebeli majálisokat idézik meg idén is Szegeden sült kolbásszal, sörrel és vidámparkkal, az újszegedi ligetben azonban nemcsak vurstli és koncertek várják az érdeklődőket, hanem Rendőrnap és Military Majális is. Tovább »

A határőrizetet is segíthetik a Magyar Honvédség új repülői

2017. február 24., péntek · Hozzászólok

Kiképzésre, felderítésre, a határőrizeti munkát segítő megfigyelésre, szükség esetén árvízi helyzet felmérésére is bevethetők lesznek a Magyar Honvédség új, rövidesen hadrendbe álló ZLIN típusú repülőgépei. Orosz Zoltán altábornagy, a Honvéd Vezérkar helyettes főnöke az MTI-nek adott interjújában elmondta: első körben négy kiképző, felderítő repülőt vásárolt a honvédség, amelyek megérkezésével kivonják a hadrendből a JAK-52-es repülőgépeket. Tovább »

Áder János: a biztonságért folyamatosan dolgozni kell

2017. február 14., kedd · Hozzászólok

Áder János; Benkõ Tibor; Simicskó István

A biztonság nincs magától, azt minden körülmények között az ember teremti meg, és azt csak a folyamatos munka tarthatja fenn – hangsúlyozta a köztársasági elnök a Magyar Honvédség éves értékelő és feladatszabó vezetői értekezletén kedden, Budapesten. Tovább »

Százötven katona lakik modern konténerbázison Kelebián

2017. február 7., kedd · Hozzászólok

kelebia_hatar_katonak21_gs

Új határvédelmi bázist alakítottak ki Kelebián, a 150 ember elhelyezésére szolgáló konténertáborhoz hasonló épül Bácsalmáson, Madarason és Hercegszántón is tavaszig – jelentette ki Benkő Tibor, a Honvéd Vezérkar főnöke. Elmondta azt is, amennyiben megépül a második határvédelmi szakasz és a jelenlegi migrációs nyomás marad, akkor 30-50%-kal csökkenteni tudják a határ térségében szolgálatot teljesítő állomány létszámát. Tovább »

Vásárhelyi parancsnok a magyar-román közös zászlóaljnál

2016. december 17., szombat · Hozzászólok

16-12-15_hunrou_005

A Magyar – Román Közös Békefenntartó Zászlóalj parancsnoki beosztásának ünnepélyes átadását tartották Aradon és az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrségében. Tovább »

Honvédek segítik a rendőrök munkáját a déli határon – egy mindenkiért, mindenki egyért…

2016. november 14., hétfő · 2 hozzászólás

katonak_hatar_001

A Magyar Honvédség a migrációs válsághelyzet kezelésében a kezdetektől fogva aktívan és nagy erőkkel van jelen. A katonák először az Ideiglenes Biztonsági Határzár kiépítésében vettek részt, jelenleg pedig a határvédelmi, határrendészeti feladatokban támogatják a rendőrség tevékenységét. Az MH Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelék (MH AIAK) a magyar-szerb-román hármas határtól a Dunáig terjedő, körülbelül 175 kilométeres határszakasz védelmében működik közre. Tovább »

Simicskó: a magyar emberek biztonságát minél magasabb szinten kell garantálni

2016. október 25., kedd · Hozzászólok

A jogszabályi feltételek megteremtésén túl a rendért és biztonságért felelős szervezetek hatékony együttműködésével lehet garantálni az emberek biztonságát – hangoztatta a honvédelmi miniszter kedden Szolnokon. Tovább »

Felvonták a nemzeti lobogót a Parlament előtti Kossuth Lajos téren

2016. október 23., vasárnap · Hozzászólok

Áder János; Kövér László; Orbán Viktor

Katonai tiszteletadás mellett, a közjogi méltóságok jelenlétében felvonták az ország nemzeti lobogóját az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulóján vasárnap reggel Budapesten, a Parlament előtti Kossuth Lajos téren. Tovább »

Emelik a honvédség legénységi állományának keresetét

2016. október 19., szerda · 6 hozzászólás

Emelkedik a Magyar Honvédség legénységi állományának keresete – jelentette be Simicskó István honvédelmi miniszter szerdán budapesti sajtótájékoztatóján. Az illetményfejlesztés a legénységi állomány minden tagját érinti, valamennyien az októberi fizetésükkel, vagyis már novemberben emelt illetményt kapnak. Tovább »

Honvédelmi Minisztérium: riasztották a Gripeneket

2016. augusztus 13., szombat · 2 hozzászólás

Nemzetközi gyakorlaton vettek részt magyar Gripenek

Nem létesített kapcsolatot a magyar polgári légiforgalmi irányítással egy Ankarából Münchenbe tartó repülőgép szombaton este, ezért a NATO Integrált Légivezetési Központ riasztotta a Magyar Honvédség készültségi szolgálatában lévő Gripenjeit – közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) az MTI-vel. Tovább »

EBESZ-fegyverzetellenőrök látogatnak Magyarországra

2016. június 22., szerda · Hozzászólok

Ötnapos látogatást tesz Magyarországon az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) 26 részt vevő államának 71 képviselője jövő hétfőtől, többi között repülőbázist keresnek fel – közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) szerdán az MTI-vel. Tovább »

Következő oldal »