Közélet

A Jobbik megakadályozná az állami földek értékesítését célzó árveréseket

A Jobbik megakadályozná az állami földek értékesítését célzó árveréseket

2015. október 3., szombat
A Jobbik megakadályozná az állami földek értékesítését célzó árveréseket

A Jobbik akár fizikailag is megpróbálná megakadályozni az utolsó nemzeti vagyon, az állami földek értékesítését célzó árveréseket - közölte Magyar Zoltán, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szombaton a Földművelésügyi Minisztérium előtt tartott sajtótájékoztatóján.

A képviselő elmondta, pártja utolsó figyelmeztetésnek szánta szombati rendezvényüket. Közölte: arra szólítják fel a kormányt, hogy azonnal vonja vissza azt a rendeletet, amely lehetővé teszi a maradék nemzeti vagyon, az állami föld privatizációját.

Magyar Zoltán

szerint a kormány 380 ezer hektárnyi állami földterületet készül értékesíteni a következő fél évben; idén a kisebb, 2016 elején pedig a nagyobb területeket. A Földművelésügyi Minisztérium előtt molinókkal felsorakozott fiatalokra utalva Magyar Zoltán elmondta, hogy elsősorban ezt a korosztályt fogja a leginkább negatívan érinteni a földek eladása, hiszen ennek következtében már nem lesz módjuk például családi gazdaságot indítani. Magyar Zoltán felidézte, amikor 2013-ban a Jobbik frakciója a parlamentben elfoglalta az elnöki pulpitust a földtörvényről tervezett szavazáskor. Mint mondta, pártja most is hasonló akciókkal igyekszik majd eltántorítani a kormányt. Jogi lehetőségeiket már kiaknázták, most megpróbálnak más eszközökhöz folyamodni - közölte. "Most arra készülünk, hogy az induló árveréseket akár fizikailag is megpróbáljuk megakadályozni. Erre minden megyei jogú városban lehetőségünk lesz, hiszen állítólag mindenhol a kormányhivatalokban lesznek az árverések" - jegyezte meg a képviselő, hozzátéve: ha kell, egyszerűen megakadályozzák az árverésekre való bejutást. Mint megjegyezte, egy Jobbik-kormány azonnal vissza fogja szerezni az eladott földeket. Magyar Zoltán szerint az ellenzéki összefogásnak is szerepe lehet a földek eladásának megakadályozásában. Ennek jegyében fogadták el a meghívást az ügyben meghirdetett hétfői demonstrációra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.