Közélet

IM: az igazságszolgáltatásnak élveznie kell a közbizalmat

IM: az igazságszolgáltatásnak élveznie kell a közbizalmat

2015. szeptember 24., csütörtök
IM: az igazságszolgáltatásnak élveznie kell a közbizalmat

Az Igazságügyi Minisztérium elkötelezett aziránt, hogy az igazságszolgáltatásba vetett közbizalom megerősödjön; az ügyvédség az igazságszolgáltatási fontos részeként csak akkor tud eredményesen eljárni, ha e közbizalmat maradéktalanul élvezi, a csütörtöki jogerős ítélet a Budapesti Ügyvédi Kamara tavalyi közgyűlési határozatainak megsemmisítéséről e cél irányába tett lépésként is értelmezhető - jelentette ki az Igazságügyi Minisztérium igazságügyi kapcsolatokért felelős államtitkára csütörtökön.

Vízkelety Mariann

az MTI kérdésére reagált a Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítéletére, amelyben csütörtökön helybenhagyta a Fővárosi Törvényszék döntését a Budapesti Ügyvédi Kamara 2014. évi választási közgyűlési határozatainak megsemmisítéséről. Az ítélőtábla határozatában megállapította, hogy a választás során - a közgyűlési határozatok megsemmisítését eredményező - súlyos jogsértések történtek, a többi között a szavazatokat arra nem jogosultak is számolták, továbbá a választási bizottság eljárásában összeférhetetlenség miatt két tag jogsértően vett részt - tájékoztatott az Ügyvédi Összefogás Egyesület. Az államtitkár reagálásában kifejtette: az ítélőtábla ítéletének végrehajtása a Budapesti Ügyvédi Kamara feladata, de ehhez majd az írásba foglalt ítélet megismerése szükséges. Az Igazságügyi Minisztérium, mint a törvényességi felügyeletet ellátó szerv, fokozott figyelemmel fogja kísérni a jogerős bírói ítéletnek végrehajtását.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.