Közélet

Zsinka András: elégedettek a hivatásosok az új életpályamodellel

Zsinka András: elégedettek a hivatásosok az új életpályamodellel

2015. augusztus 16., vasárnap
Zsinka András: elégedettek a hivatásosok az új életpályamodellel

Az eddigi visszajelzések alapján a rendészeti dolgozók többsége megelégedéssel fogadta a július 1-jén bevezetett új életpályamodellt és az illetményemelést is - mondta Zsinka András, a Belügyminisztérium személyügyi helyettes államtitkára vasárnap a tárca fővárosi épületében tartott sajtótájékoztatóján.

A helyettes államtitkár felidézte: a hivatásos állományba tartozóknak és a rendészeti szervek civil dolgozóinak, összesen mintegy 60 ezer embernek nőtt az illetménye, illetve a fizetése júliustól. A beosztotti, tiszthelyettesi, tiszti állománynak átlagosan 30 százalékkal emelkedett a fizetése. A parancsnoki állomány 15-25 százalék közötti fizetésemelésben részesült. A teljes állomány 2016 és 2019 január elseje között további 5-5 százalék átlagos évi fizetésemelést kap - ismertette. A hivatásos rendvédelmi szervek közalkalmazottainak is emelkedett a fizetése júliustól 5 százalékkal, majd jövő januártól újabb 5 százalékkal - tette hozzá.

Zsinka András

emlékeztetett, hogy komolyabb fizetésemelés csak az első Fidesz-kormány alatt volt a belügyi ágazatban, de a mostani nagyobb mértékű. A mostani siker egy hosszú folyamat eredménye - hangsúlyozta, hozzátéve, hogy nem csak az illetményemelést hajtották végre, hanem új, modernebb szemléletű előmeneteli rendszert is kialakítottak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.