Közélet

Új otthonába költözik a rehabilitációs ellátás

Új otthonába költözik a rehabilitációs ellátás

2015. július 3., péntek
Új otthonába költözik a rehabilitációs ellátás

Tavaly kezdődött és a múlt hónap végén be is fejeződött a Csongrád Megyei Kormányhivatal Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztály Rehabilitációs Ellátási és Szakértői Osztályának, valamint a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatalnak Szegeden új otthont adó, Sólyom utcai épület átalakítása. Jelenleg a megváltozott munkaképességű, illetve fogyatékkal élő emberek ellátásaival és támogatásával kapcsolatos ügyek különböző szakaszait a város három pontján intézik. A Sólyom utcai korszerű és akadálymentes létesítmény elkészültével az ügyintézés minden fázisa egy épületbe kerül.

A Csongrád Megyei Kormányhivatal Családtámogatási és Társadalmi Főosztályának Rehabilitációs Ellátási és Szakértői Osztálya jelenleg két telephelyen működik. Az ellátási szakterület Oroszlán u. 6. szám alatt, az orvos-szakértői terület pedig a Vasas Szent Péter u. 1-3. szám alatt folytatja tevékenységét a megyeszékhelyen. Július hónap folyamán az osztály két szakterülete egy ingatlanba költözik, a Sólyom u. 2. szám alá, több ütemben. Az új létesítmény „A” épületébe költözik az ellátási szakterület, az Oroszlán utcai munkatársak 2015. július 6-án, hétfőn már a Sólyom utcában folytatják a munkájukat. Az osztály hatáskörébe tartozó ügyekben július 10-ig még a Deák Ferenc u. 17. szám alatt fogadják az ügyfeleket, de a július 13-án kezdődő héttől a megváltozott munkaképességű személyek már a Sólyom utcában intézhetik ügyeiket. Az I. fokú orvosi bizottságok a Vasas Szent Péter utcában 2015. július 17-én, pénteken végeznek utoljára orvosi vizsgálatokat. Ezt követő hétre nem idéznek beteget, mert a szakértői terület átköltöztetésére július 20. és 2015. július 24. között kerül sor. További fontos információ, hogy a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatását segítő TÁMOP 1.1.1 projekt szegedi projektirodája is átköltözik az Oroszlán utcából a Sólyom utcába. A csoport tagjai már hétfőtől, azaz július 6-tól új működési helyükön fogadják az ügyfeleiket és ideiglenesen, - amíg a Rákóczi téri épület felújítása be nem fejeződik- a Foglalkoztatási Főosztály rehabilitációs tanácsadási feladatot ellátó három munkatársa is a Sólyom utcai épületben kap helyet. Ők szintén már a jövő hét hétfőtől a Sólyom utcai ingatlanban találhatók. Bár az ügyintézés az új helyszínen már a jövő héten megkezdődik, az épület ünnepélyes átadása a költözések befejezését követően várható, amelynek időpontjáról értesíteni fogjuk a nyilvánosságot és a sajtó munkatársait.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.