Közélet

A Csongrád Megyei Kormányhivatal Szociális és Gyámhivatalának komplex akadálymentesítése

A Csongrád Megyei Kormányhivatal Szociális és Gyámhivatalának komplex akadálymentesítése

2015. július 15., szerda
A Csongrád Megyei Kormányhivatal Szociális és Gyámhivatalának komplex akadálymentesítése
szechenyi_2020

A közszolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférést szolgálja az a komplex akadálymentesítés, amely a kormányhivatalok és az illetékességi területükhöz tartozó, közszolgáltatást nyújtó és ügyfélforgalmat bonyolító szervezetek épületeit teszi alkalmassá az ügyfelek fogadására. Ennek érdekében a Csongrád Megyei Kormányhivatal központi épületében egy lift építése kezdődött meg, amely a Szociális és Gyámhivatalt teszi elérhetővé bárki számára.

Elsősorban egészségkárosult személyek, továbbá a mozgásukban vagy kommunikációjukban átmenetileg akadályozottak, az időskorúak, járókerettel, kerekesszékkel vagy babakocsival közlekedők, nagycsaládosok életminőségének javítását szolgálja majd az a projekt, amelynek keretében a Csongrád Megyei Kormányhivatal Szociális és Gyámhivatalának komplex akadálymentesítése megvalósul. A hatodik emeleti ügyfélszolgálat és a kialakítás alatt lévő Kormányablak szolgáltatásaihoz való hozzáférést biztosítja majd az acél tartószerkezetű, üveg burkolatú lift, amelynek építését 2015. január 1-én megkezdték a Rákóczi téri központi épületben. A panoráma felvonó a pince szinttel együtt kilenc állomást fog kiszolgálni. Nem csak az emeleteket, hanem az aula tér melletti, az étterem és akadálymentes wc irányába vezető, magasabb épületrészt is elérhetővé teszi, biztosítva ezzel teljes körű akadálymentesítést. A közlekedés megkönnyítése mellett a 6. emeleten lévő irodákat is alkalmassá teszik a fizikai és infokommunikációs szempontból is akadálymentes szolgáltatások nyújtására, így a szélesebb ajtók kiépítése mellett audiovizuális eszközök, valamint akadálymentes munkaasztalok és korszerű számítógépek kerülnek beszerzésre. A meglévő vizesblokkot is átépítik, mozgáskorlátozott wc-ket alakítanak ki és a helyiségek megközelítését taktilis vezetősávok segítik majd. A projekt teljes költségvetése 80 948 354.- forint, amelyből 30 millió forint hazai forrás. További 50 948 354.- ft felhasználása pedig A CSONGRÁD MEGYEI KORMÁNYHIVATAL SZOCIÁLIS ÉS GYÁMHIVATALÁNAK KOMPLEX AKADÁLYMENTESÍTÉSE TIOP-3.3.1/A-12/2-2013-0024 kódjelű, nyertes pályázatnak köszönhetően történik meg. A program a kivitelezési munkák befejezése után, 2015. november 31-én zárul.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.