Közélet

„Újjászületés” séta a Nagyárvíz 136. évfordulóján

„Újjászületés” séta a Nagyárvíz 136. évfordulóján

2015. március 9., hétfő
„Újjászületés” séta a Nagyárvíz 136. évfordulóján

A szegedi idegenvezetők többéves hagyományt folytatva idén is ingyenes városnéző sétát szerveznek az 1879-es Nagyárvíz emléknapján, március 12-én, csütörtökön Szeged belvárosában.

A találkozási pont az Árvízi emlékmű, ahonnan 9 és 15 óra között indulnak a csoportok, igény szerint fél- és egész óránként. A belvároson át vezető útvonal bejárása során a résztvevők megismerhetik a természeti katasztrófa előzményeit, lefolyását és az újjáépítés történetét. Ebben az évben kiemelt figyelmet fordítanak

Vedres István

munkásságának bemutatására is, mivel a neves városépítész, vízmérnök születésének 250., míg halálának 185. évfordulójára emlékezünk 2015-ben. Ehhez is kapcsolódóan a séta utolsó állomás a városháza, amelynek elődjét Vedres István tervezte meg. A sétára várják Szeged érdeklődő lakosait és vendégeit, a részvétel ingyenes.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.