Közélet

Makón nem lesz ebadó

Makón nem lesz ebadó

2015. február 26., csütörtök
Makón nem lesz ebadó

A makói önkormányzat az ebösszeírással kapcsolatban nem tervezi az ebrendészeti hozzájárulás bevezetését.

Makó Város Önkormányzata ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira tekintettel Makó közigazgatási területén tartott ebek vonatkozásában ebösszeírást végez. Az ebeket a jogszabályban meghatározott adattartalommal írják össze. Az eb tulajdonosa, vagy az eb tartója az ebösszeíráskor köteles az adatlapon feltüntetett adatokat a települési önkormányzat rendelkezésére bocsátani (az adatszolgáltatási kötelezettség elmulasztása állatvédelmi bírságot vonhat maga után). Az ebösszeíráshoz szükséges adatlap megjelent az önkormányzat információs lapjában. A Makói Híreket minden makói háztartásba postázzák. Az adatlap példányai beszerezhetők a Polgármesteri Hivatalpostázóból (6900 Makó, Széchenyi tér 22. szárnyépület 22. iroda), letölthetők az önkormányzat

weboldaláról

, illetve nyomtatással, fénymásolással sokszorosíthatók. Az alábbi linken elérhető az

Ebösszeíró adatlap

. Az ebösszeíró adatlapot ebenként kell kitölteni és eljuttatni a Polgármesteri Hivatal részére az alábbi módokon: · Levélben postai úton az alábbi levélcímre: 6900 Makó, Széchenyi tér 22. · Személyesen a Polgármesteri Hivatalban – az Úri utcai bejárat felől - a telefonközpont mellett lévő gyűjtődobozba történő elhelyezéssel. Annak is nyilatkoznia kell, akinek sem tulajdonában, sem tartásában nincs eb. Az ebösszeíró adatlapok leadásának határideje március 16. Makó város Önkormányzata az ebösszeírással kapcsolatban nem tervezi az ebrendészeti hozzájárulás bevezetését. Az önkormányzat tájékoztatja az ebtartókat, hogy a kedvtelésből tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról szóló 41/2010. (II.26.) Korm. rendelet 17/B. § (10) bekezdése szerint – 2013. január 1-től – a négy hónaposnál idősebb eb csak transzponderrel (chippel) megjelölve tartható, ezért szíveskedjenek a transzponderrel még esetlegesen meg nem jelölt ebeket a szolgáltató állatorvosnál haladéktalanul megjelöltetni. Felhívjuk a figyelmet, hogy amennyiben az ebösszeírást követően az Ebösszeíró adatlapon szereplő adatokban változás állna be, továbbá amennyiben ezt követően kerül az eb a felügyelete alá, azt be kell jelenteni a Polgármesteri Hivatal részére, a változást követő 15 napon belül. Az ebösszeírással kapcsolatos adatszolgáltatás elmulasztásának jogkövetkezményét az állatvédelmi bírságról szóló kormányrendelet szabályozza.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.