Közélet

Szalai Bálint kapta az idei Soma-díjat

Szalai Bálint kapta az idei Soma-díjat

2015. január 11., vasárnap
Szalai Bálint kapta az idei Soma-díjat

Szalai Bálint, az Index újságírója vehette át az előző év legjobb oknyomozó újságírói tevékenységét elismerő Soma-díjat vasárnap - közölték az átadógálát követően a szervezők az MTI-vel.

Tájékoztatásuk szerint két, a magyar állampolgárság-szerzés ukrajnai visszásságaival foglalkozó írásáért vehette át a szerző az egymillió forinttal, illetve egy S betűt formázó,

Varga Tamás

alkotta kisplasztikával járó elismerést.

Lőke András

, a Soma Alapítvány kuratóriumi elnökének közlése szerint a 2002-es indulás óta nem érkezett ilyen kevés pályázat, ám nem is volt a művek általános színvonala olyan magas, mint ebben a hullámban. Megjegyezte: a 12 beérkezett pályamű fele olyan kitűnő írás vagy sorozat volt, amelyért "egyáltalán nem szégyelltük volna odaadni a Soma-díjat; ez döbbenetesen magas, eddig soha nem tapasztalt arány” A Göbölyös József "Soma" Alapítvány honlapján az olvasható: az elismerés célja "emléket állítani Somának azáltal, hogy támogatjuk azt a műfajt, melyben ő a legaktívabb volt, a Magyarországon ma még gyerekcipőben járó tényfeltáró újságírást".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.