Közélet

Május végére elkészülhet a szegedi partfal-rekonstrukció + FOTÓK

Május végére elkészülhet a szegedi partfal-rekonstrukció + FOTÓK

2015. január 22., csütörtök
Május végére elkészülhet a szegedi partfal-rekonstrukció + FOTÓK
partfal05_gs

Jó ütemben haladnak a munkálatok, így az eredetileg kitűzött határidőig elkészülhet az Európai Unió támogatásával 2,2 milliárd forintból megvalósuló belvárosi partfal-rekonstrukció – árulta el portálunk kérdésére Kozák Péter, a kivitelezést felügyelő Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (ATI-VIZIG) igazgatója.

„A 2014-re tervezett intézkedések rendben megvalósultak. Jellemzően a vízoldali beavatkozások, amelyek árvízvédelmi szempontból kiemelt fontosságúak, elkészültek még a nagy hideg előtt. A betonozási munkák nagy tömegű része is elkészült, ahogy a résfal és a köpenyfal egyaránt szinte teljes egészében. A fejgerendák nagy része is a helyére került, ezekhez illeszkedik majd a mobilfal” – summázta a vezető a munkálatok jelenlegi helyzetét. Hozzátette, az időjárás függvénye is, milyen ütemben tud haladni a kivitelező a betonozással. Nulla Celsius-fok feletti átlaghőmérséklet esetén korlátozás nélkül lehet, mínusz öt Celsius-fok alatt pedig egyáltalán nem lehet betonozni. A kettő közötti értékek kiegészítő szerkezetek alkalmazását teszik szükségessé. „Ami az időjárást illeti, eddig nagyon kedvezően alakultak az építési körülmények, mind a vízjárás vonatkozásában, mind a hőmérséklet tekintetében. A két ünnep közötti tervezett üzemszüneten kívül gyakorlatilag nem kellett leállni a munkálatokkal. Mostanra a vízoldali beavatkozások is olyan szinten állnak, hogy tulajdonképpen bármilyen vízállás mellett végezhetők már a munkák” – fogalmazott

Kozák Péter

. Kitért rá, május 29. a projekt zárásának kijelölt időpontja. Addigra az összes építménnyel, az összes szerkezeti elemmel el kell készülnie a kivitelezőnek, illetve meg kell történnie a mobilfal szerelési próbájának, amely során teljes hosszban fel kell állítani a mobilfalat. „Jó ütemben halad a beruházás, jelenleg nem látunk olyan körülményt, ami mindezt érdemben akadályozhatná, vagy késleltethetné” – foglalt állást az igazgató.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.