Közélet

Kultúrházak Éjjel-Nappal – Februárig jelentkezhetnek a művelődési házak

Kultúrházak Éjjel-Nappal – Februárig jelentkezhetnek a művelődési házak

2015. január 28., szerda
Kultúrházak Éjjel-Nappal – Februárig jelentkezhetnek a művelődési házak
KHEN_2015_Logo_Datummal_Inverz

Nyolc év alatti közel megnégyszereződött a Kultúrházak Éjjel-Nappal rendezvénysorozathoz csatlakozó művelődési házak száma. Idén február elsejéig várják a jelentkezőket.

Idén kilencedik alkalommal hirdeti meg a Magyar Népművelők Egyesülete az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával a helyi közösségek bemutatkozásának teret biztosító országos rendezvénysorozatát, a Kultúrházak Éjjel-Nappalt. Az eseményhez csatlakozni kívánó művelődési házak február elsejéig tölthetik fel tartalmas, izgalmas nappali és éjjeli programjaikat a

rendezvény hivatalos honlapjára

. A szervezők felvidéki szervezetek, szervezők jelentkezését várja a szórakozni, művelődni vágyókat. Növekvő népszerűség és helyi közösségi aktivitás jellemzi a Kultúrházak Éjjel-Nappal rendezvénysorozatot, hiszen 8 év alatti közel megnégyszereződött az érdeklődő, csatlakozó művelődési házak száma. A tavalyi évben 420 közművelődési intézmény fedezete fel az esemény erejében rejlő lehetőséget, 3000 közösség, generációktól függetlenül mutatkozott be a 3 napos programsorozat alatt. Ahhoz, hogy a tavalyi évben országos szinten közel 160 ezer főt tudjanak a kultúrházak megmozgatni, hogy 2000 sokszínű rendezvény születhessen meg, 4520 együttműködő intézmény, szervezet, közösség összehangolt munkájára volt szükség. A programsorozat 8 éve alatt jelentősen átalakult a települések aktivitása is: a kezdetekkor felülreprezentált volt Budapest, míg mára a vidék szerepe és aktivitása felerősödött. A kistelepülések számára is kiváló alkalmat teremt a rendezvény arra, hogy egy országos akció részesei legyenek, és helyi, közösségformáló, építő művelődési lehetőségeiket megmutassák a nagyközönség számára is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.