Közélet

A jövő évadban visszatér a Mamma Mia!

A jövő évadban visszatér a Mamma Mia!

2014. augusztus 5., kedd
A jövő évadban visszatér a Mamma Mia!
szabadteri_sajttaj03

Mától árulják a szabadtéri jegyeket a non-replica musical 2015-ös évadára. Érdemes sietni, hiszen az első vásárló ajándékban részesül.

"A Háry János bemutatója előtt azzal szembesültünk, hogy nincs már áru a boltban, pedig előttünk még az Indul a bakterház és a Mamma Mia!. Egész egyszerűen nem tudtunk portékát adni, ez viszont így nem helyes" - vezette fel

Herczeg Tamás

a szabadtéri igazgatója a kedd reggeli rendkívüli sajtótájékoztató témáját. Kiderült, az említett darabok körüli óriási érdeklődés lépésekre késztette a fesztiválszervezőket, így a most hétvégén műsorra tűzött Indul a bakterház két előadásnapjára kétszer száz székkel toldják meg a nézőteret. A Dóm téri lelátó szerkesztése azonban nem ilyen egyszerű, az évadot záró non-replica musical "bővítésére" ezért más megoldás született. "Ettől a perctől fogva lehet vásárolni jegyeket a Mamma Mia! 2015-ös évad előadásaira" - jelentette be Herczeg. Ugyan jövőre más szereposztásban tér vissza a produkció, de érdemes minél előbb jegyet váltani a 2015. július 17. és 19. között műsorra tűzött darabra, hiszen az első vásárló ajándékba kapja jegyét Szegedi Szabadtéri Játékoktól. Arra is fény derült, a bécsi operaház mintájára várhatóan állóhelyeket is biztosítanak majd, ezek a tervek egyelőre azonban műszaki egyeztetés alatt állnak.

szabadteri_sajttaj01

A Háry János

Gérald Depardieu-vel

az oldalán beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Nemcsak a szakma és a nézők voltak elégedettek a Kodály-darabbal, de a média is kiemelt figyelemmel követte a legutóbbi produkciót. "El kell mondani, hogy hozzá fogható népszerűségű művész, aki független ettől a műfajtól még soha nem járt a szabadtérin". Az igazgató egyelőre nem kívánt behatóan a látogatottsági adatok mélyére nézni, csupán százalékarányokkal szemléltette az eddigi sikereket: a 2012-es évhez a fizető nézőszám 55,32 százalékkal növekedett, a jegyárbevételük pedig 84 százalékkal emelkedett, miközben jelentős árnövekedést nem tapasztalhattak a vendégek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.