Közélet

Fidesz: Magyarország tartós növekedési pályára állt

Fidesz: Magyarország tartós növekedési pályára állt

2014. augusztus 14., csütörtök
Fidesz: Magyarország tartós növekedési pályára állt

A Fidesz szerint a 3,9 százalékos második negyedéves GDP-növekedésről szóló adat igazolja a kormány eddigi gazdaságpolitikáját: Magyarország talpra állt, a magyar gazdaság mutatói egyre jobbak, "egymás után hozzuk a jó eredményeket a magyar emberek szorgalmának és kitartásának köszönhetően".

A nagyobbik kormánypárt ezt közleményben tudatta az MTI-vel csütörtökön, miután a Központi Statisztikai Hivatal közölte a második negyedévre vonatkozó bruttó hazai termékadatot. A Fidesz leszögezte: az ország visszanyerte gazdasági függetlenségét és tartós növekedési pályára állt, ami azt jelenti, hogy a magyar gazdaság még több embernek lesz képes munkahelyet és megélhetést biztosítani. "2010 előtt a Gyurcsány-Bajnai-korszak veszélyes és szélsőséges gazdaságpolitikája tönkretette, eladósította az országot és egy lapon emlegettek minket Görögországgal" - írták, hozzátéve: a baloldal zuhanórepülésbe vitte a magyar gazdaságot: 2009-ben több mint 6 százalékos volt a gazdasági visszaesés. Kormányzásuk alatt nemcsak az államadósság, de a munkanélküliség is megduplázott - fűzték hozzá. A Fidesz szerint bizakodásra ad okot, hogy tavaly bekövetkezett a gazdasági fordulat, az ország kilépett a gazdasági recesszióból és mára a gazdasági növekedés is egyre stabilabb.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.