Közélet

Áfacsökkentést javasol a Jobbik

Áfacsökkentést javasol a Jobbik

2014. augusztus 19., kedd
Áfacsökkentést javasol a Jobbik

A Jobbik továbbra is az alapvető élelmiszerek és a gyermekneveléshez szükséges eszközök áfájának 5 százalékra csökkentését szorgalmazza, emellett a multinacionális cégek dolgozóinak bérét is felemeltetné.

Erről

Vágó Sebestyén

beszélt keddi, budapesti sajtótájékoztatóján. A képviselő felhívta a figyelmet arra, hogy az Eurostat felmérése szerint Magyarországon tovább nőtt a társadalmi kirekesztés és az elszegényedés kockázatának kitett emberek száma. Az ország egyharmada szegénységben él – mondta. Emlékeztetett arra, hogy a Jobbik már korábban is benyújtott egy javaslatcsomagot a probléma kezelésére. Öt százalékra csökkentenék az alapvető élelmiszerek és a gyermekneveléshez szükséges eszközök áfáját, illetve további kedvezményeket biztosítanának a családoknak a gyermeknevelési támogatás "tényleges beindításával" - sorolta. Azt is el kell érni, hogy a multinacionális cégek a magyarországi gyáraikban a fizetéseket emeljék legalább az anyaországi juttatások nyolcvan százalékáig - jelentette ki Vágó Sebestyén, aki szerint ezt törvénnyel, kormányrendelettel vagy a legerősebb EP-frakcióban ülő magyar kormánypárti képviselők brüsszeli lobbitevékenységével is meg lehet oldani.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.