Közélet

Hódmezővásárhely is bemutatkozott a Bajai Halfőző Fesztiválon + FOTÓK

Hódmezővásárhely is bemutatkozott a Bajai Halfőző Fesztiválon + FOTÓK

2014. július 14., hétfő
Hódmezővásárhely is bemutatkozott a Bajai Halfőző Fesztiválon + FOTÓK
bajai_halfozo03

Közel kétezer bogrács alatt szították fel a tüzet szombat délután a Bajai Halászléfőző Népünnepélyen. Az ország minden pontjából érkeztek a rangos gasztronómiai rendezvényre, melyet az előzetes félelmek ellenére mégsem mosott el a zivatar. A település díszvendége idén Hódmezővásárhely volt.

Tizenkilencedik alkalommal gyújtották meg ünnepélyes keretek között Baja város bográcsa alatt a tüzet a hétvégén. A Bajai Halfőző Fesztivál kezdetekor a település háromszázadik születésnapját kívánta megünnepelni ugyanennyi bogrács hallével, az évek során azonban az ország egyik legnagyobb gasztronómiai rendezvényévé nőtte ki magát. Közel kétezer bogrács alatt szították fel a tüzet szombat délután, melyben tíz tonna hal főtt meg. Bár az előző napi esőzések alapján semmi jóra nem számíthattak a halfőzők, az égiek a kegyeikbe fogadták a rendezvényt - napsütéses, kellemes idő és harminc fokos meleg várta a fesztiválozókat. Igaz, a bográcsok mellett ez még többnek tűnt. "Baján az elmúlt években több mint 25 milliárd forintos fejlesztés valósult meg, azon igyekszünk, hogy igazán családbarát város legyünk, hiszen a magyar embernek kiemelten fontos a család" - mondta el a megnyitón

Fercsák Róbert

alpolgármester. Idén Baja testvértelepülésével, Hódmezővásárhellyel főzte szorosabbra kapcsolatát, a helyi “ízök” mellett felvonultatták népművészeti értékeket (a vásárhelyi hímzést és a népi kerámiákat), emellett felléptek a város néptánccsoportjai és a helyőrségi zenekar. A Bácskai Kultúrpalotában a XI. Vásárhelyi Fotószimpózium 11 művészének 38 alkotásával mutatkozott be a település. Szombaton igazi koncertdömping várta a fesztiválra kilátogatókat: az Elisabeth című, ősszel érkező produkcióra hangolva

Dancs Annamari

és

Kerényi Miklós Máté

adott elő néhány közismert slágert, majd az Eurovíziós Dalfesztiválon ötödik helyet elért

Kállay-Saunders András

adott koncertet. Fellépett még

Tolvai Renáta

, a Maszkura és a tücsökraj, a Fish!, valamint rockabillys koncertet adott a Tom White és barátai nevű zenekar. Éjfélkor látványos tüzijáték, vasárnap este pedig a Balkan Fanatik koncertje zárta a rendezvényt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.