Közélet

Határozatlan ideig meghosszabbítják a kilakoltatási moratóriumot

Határozatlan ideig meghosszabbítják a kilakoltatási moratóriumot

2014. május 12., hétfő
Határozatlan ideig meghosszabbítják a kilakoltatási moratóriumot
gulyas_gergely

A végső határidő ki nem jelölésével a bankrendszer egészét érdekeltté tehetik a devizahitelesek ügyének rendezésében egyszer és mindenkorra.

A törvényalkotási bizottság első ülésén valamennyi párt hozzájárult, hogy rendkívüli sürgősséggel, házszabálytól eltéréssel hosszabbítsa meg a parlament a kilakoltatási moratóriumot a devizahitel-adósok tekintetében – jelentette be

Gulyás Gergely

. A törvényhozási bizottság elnöke a testület hétfői ülésének szünetében arról tájékoztatott, várhatóan az Országgyűlés még a mai napon döntést tud hozni ebben a kérdésben, és határidő nélkülivé válik a kilakoltatási tilalom. Gulyás Gergely elmondása szerint ennek az a lényege, hogy mindaddig, amíg a parlament nem rendezi véglegesen a devizahitel-szerződések ügyét, addig Magyarországon kilakoltatásra nem kerülhet sor. „Noha van ezzel ellentétes szocialista javaslat, amely határidőt szabna”, de ezt a kormányzó pártszövetség nem támogatja – közölte. A fideszes politikus kiemelte, hogy a végső határidő ki nem jelölésével a bankrendszer egészét érdekeltté tehetik a devizahitelesek ügyének rendezésében egyszer és mindenkorra. Ugyanakkor Gulyás Gergely emlékeztetett, hogy a kérdés rendezése nem a Fidesz-KDNP-n múlik. Abban a pillanatban, ahogy a Kúria kiegészíti vonatkozó jogegységi döntését, az Országgyűlés néhány héten belül véglegesen rendezni fogja a devizahitelek kérdését – szögezte le. Az új kormány és az új parlament egyik első döntése az, hogy Magyarországon senkit, akinek devizahitel-tartozása áll fenn, nem lehet kiköltöztetni ingatlanából – erősítette meg.

Forrás:

Fidesz.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.