Közélet

Szegedi és Vásárhelyi tanulók a Szakma Sztár Fesztivál legjobbjai között

Szegedi és Vásárhelyi tanulók a Szakma Sztár Fesztivál legjobbjai között

2014. április 17., csütörtök
Szegedi és Vásárhelyi tanulók a Szakma Sztár Fesztivál legjobbjai között

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2014-ben ismételten megrendezte a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt (SZKTV), valamint az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyt (OSZTV). Csongrád megyéből hét tanuló is szép helyezést ért el a megmérettetésen.

Ezek országos döntőjére, az „VII. Szakma Sztár Fesztivál”-on 2014. április 14-16. között Budapesten, a Hungexpo Vásárközpontban került sor. A szakmák országos versenyeit a Nemzetgazdasági Minisztérium által a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara gondozásába átadott 38 szakképesítésben hirdették meg, a nappali tagozaton végzős szakiskolai és szakközépiskolai tanulók számára. Csongrád megyéből 9 tanuló mérhette össze tudását és felkészültségét a döntőben, és közülük heten helyezést is elértek.

2014. évi SZKTV döntő Csongrád Megyei helyezettjei:

- Hódmezővásárhelyi Eötvös József Szakképző Iskola Kalmár Zsigmond Tagintézménye

Kovács Sándor Ács, állványozó szakmában II. helyezést ért el

- Szent Benedek Gimnázium és Szakképző Iskola Szegedi Tagintézménye

Benák Andrea Élelmiszer-és vegyiáru eladó szakmában I. helyezést ért el Kovács Violetta Élelmiszer-és vegyiáru eladó szakmában II. helyezést ért el Szabó Szandra Élelmiszer-és vegyiáru eladó szakmában III. helyezést ért el

- Szegedi Gazdasági Szakképző Iskola Krúdy Gyula Tagintézménye

Túrú Tibor Műszakicikk eladó szakmában I. helyezést ért el

- Hódmezővásárhelyi Eötvös József Szakképző Iskola Corvin Mátyás Tagintézménye

Zsótér Brigitta Ruházati eladó szakmában I helyezést ért el Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskola Suhajda Máté Szerszámkészítő szakmában II. helyezést ért A versenyek célkitűzése a gyakorlatigényes, „fizikai” szakmák – beleértve a ráépülő, magasabban kvalifikált szakmákat is – társadalmi presztízsének és vonzerejének növelése, azok népszerűsítése volt. A versenyek és a fesztivál szlogenje: „A jó szakma felér egy diplomával!” Az országos szakmai versenyeket a Nemzetgazdasági Minisztérium által a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara gondozásába átadott 38 szakképesítésben hirdettékmeg, a nappali tagozaton végzős szakiskolai és szakközépiskolai tanulók számára. A nemzetközi versenyekre a 2014. márciusi I. SkillsHungary Nemzeti Döntőn, illetve a már korábban kiválasztott versenyzők a szakmai szponzorok által összeállított felkészülési ütemterv szerint mérték össze erejüket a VII. Szakma Sztár Fesztiválon. EuroSkills bemutatót tartottak a vállalati ICT csapat, a faipari technológiák (bútor-, épületasztalos, faipari gépkezelő) versenyszámok csapatainak tagjai, valamint a villanyszerelő és festő versenyzők. A mechatronika versenyszám szponzora pedig a 2015. évi WorldSkills versenyre a fesztivál keretében tartotta a válogató versenyek egyik fordulóját. A 2018. évi EuroSkills verseny Budapesten történő megrendezésére beadott magyar pályázatról 2014. májusában a franciaországi Lille-ben fog dönteni a EuroSkills szervezete.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.