Közélet

Völner: 1600 kilométer utat újít fel a közútkezelő

Völner: 1600 kilométer utat újít fel a közútkezelő

2014. március 15., szombat
Völner: 1600 kilométer utat újít fel a közútkezelő

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. három párhuzamosan futó programban országszerte közel 1600 kilométer utat újít fel mintegy 165 milliárd forintból - közölte az infrastruktúráért felelős államtitkár Szomoron, ahol megkezdődött a Zsámbék-Bajna összekötő út két kilométeres szakaszának felújítása.

Szomor térségében a szükséges helyeken kicserélik a pályaszerkezetet, új kopóréteget építenek be és a teljes szakaszon új burkolati jeleket festenek fel. A 1105-ös mellékúton folyó munkálatok bruttó költsége 123 millió forint. A beruházás április elejére készül el, addig forgalomkorlátozások lesznek. Komárom-Esztergom megyében idén és jövőre több mint 46 kilométernyi útszakaszt hoz rendbe az állami közútkezelő ötmilliárd forintot meghaladó keretösszeggel. Az M1-es autópályán 2015 végére 24 kilométeren fél pályán lesznek felújítások, a bábolnai csomópontnál az autópálya mindkét oldalát felújítják, Tatánál másfél kilométeren öt méter magas zajvédő fal építenek - tudatta a közútkezelő szervezet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.