Völner: a helyzet kiélezésében lehet érdekelt az Európai Bizottság a felsőoktatási és a civil törvény vitájában

2017. augusztus 15., kedd · Hozzászólok

volner_pal_mti

Az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára szerint a helyzet kiélezésében lehet érdekelt az Európai Bizottság a magyar felsőoktatási és a civil törvény módosítása körül zajló vitában. Tovább »

Völner: megküldtük a válaszleveleket az Európai Bizottságnak a civiltörvényről és a felsőoktatási törvényről (FRISSÍTVE)

2017. augusztus 14., hétfő · 10 hozzászólás

volner_pal_mti

Magyarország hétfőn megküldte válaszleveleit az Európai Bizottságnak a civiltörvény és a felsőoktatási törvény miatt indított kötelezettségszegési eljárásokban, és ezekben bemutatta, hogy a kifogásolt korlátozások szükségesek és arányosak – mondta az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára budapesti sajtótájékoztatóján. Tovább »

Völner: Soros Györggyel szemben kitartunk a határzár mellett

2017. július 18., kedd · Hozzászólok

Soros Györggyel szemben Magyarország kitart a határzár mellett, amellyel Európa schengeni határait és az országot is védi, óvja a közbiztonságot és segítséget nyújt a nyugat európai országokat sújtó terrorista cselekmények megelőzésében – erről az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára beszélt keddi sajtótájékoztatóján. Tovább »

Völner: koncepciós eljárást folytat az Európai Bizottság (FRISSÍTVE)

2017. július 13., csütörtök · Hozzászólok

volner_pal_mti

Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára szerint egyfajta koncepciós eljárást folytat az Európai Bizottság a kvótaügyben, hiszen nem minden, a vonatkozó határozatot be nem tartó tagállam ellen indított kötelezettségszegési eljárást. A bizottság álláspontja “egybeesik Soros György akaratával”, aki a saját migrációs tervét akarja Brüsszellel elfogadtatni – hangsúlyozta.

Az államtitkár csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: annak, hogy Magyarország ellen megindította az eljárást az uniós testület, az lehet az oka, hogy az ország képviseli a legmarkánsabb álláspontot a kérdésben és érvényesítéséért a pert is vállalta.

Völner Pál hangsúlyozta, hogy több tagállam nem teljesítette vállalásait a bevándorlók befogadását illetően: egyáltalán nem fogadtak be bevándorlót vagy csak jóval kevesebbet a vállaltnál, így a befogadandók eredetileg meghatározott számának csak a 11,8 százalékát teljesítették. Teljességgel alkalmazhatatlan határozatot hoztak Brüsszelben – vélekedett.

Elmondta: Magyarországnak július 13-ig kellett választ adnia az uniónak, hogy miért nem tett eleget a határozatnak. A válaszban tíz jogi érvet soroltak fel, hogy az országnak miért nem kell betartania a határozatot. Magyarország a válaszadásra négyhetes határidőt kapott a szokásos két hónap helyett – tette hozzá.

Az államtitkár úgy látja, a bizottság álláspontja az ügyben “egybeesik Soros György akaratával”, aki a saját migrációs tervét akarja Brüsszellel elfogadtatni. Közölte: a magyar választópolgárok a népszavazáson és a nemzeti konzultációban is kinyilvánították a véleményüket. “Tisztában vagyunk” azzal – mondta -, mit gondolnak az emberek, ezért a kormány határozottan elutasítja a kvótákat. “Semmilyen formában nem vállaljuk a ránk kényszerített menekültkvótáknak a teljesítését és az általunk nem kívánt bevándorlóknak a betelepítését” – jelentette ki. Völner Pál kérdésre kitért arra: ősszel várható döntés a kvótaperben.

Völner Pál: csak a Soros által fizetett szervezetek támadják a kormányt

2017. június 28., szerda · Hozzászólok

Kizárólag azok a szervezetek kritizálják a civiltörvényt, amelyek a migráció kérdésében – Soros György által pénzelten – támadják a magyar kormányt – mondta Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára szerda este az M1 aktuális csatornán. Tovább »

Völner: Soros instrukciói alapján támadják a szervezetek átláthatóságáról szóló javaslatot

2017. május 12., péntek · Hozzászólok

volner_pal01_gs

A külföldről támogatott szervezetek átláthatóságát biztosító törvényjavaslatot a bevándorláspárti szervezetek Soros György instrukciói alapján támadják – mondta Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára pénteken, újságíróknak. Tovább »

Illegális bevándorlás – Völner: május 20-ig az emberek megerősíthetik a kormány álláspontját

2017. április 21., péntek · Hozzászólok

Nemzeti konzultáció - Kérdõív

A nemzeti konzultáció során május 20-ig az emberek megerősíthetik a kormány illegális bevándorlásról kialakított álláspontját – mondta az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára pénteken budapesti sajtótájékoztatóján. Tovább »

Kvótareferendum – Völner: a baloldal megpróbálja ellehetetleníteni a népszavazást

2016. augusztus 26., péntek · Hozzászólok

Az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára szerint a brüsszeli folyosókra hivatkozó hírek újabb jelei annak, hogy a baloldal megpróbálja ellehetetleníteni a magyar kormány által kezdeményezett népszavazást, és ehhez “teljesen megalapozatlan és hazug híreket is gerjeszt”.
Tovább »

Következő oldal »