Völner: Brüsszel a “Soros-terv” szerint halad

2017. szeptember 26., kedd · Hozzászólok

Az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkárának elmondása szerint Brüsszel a “Soros-terv” szerint halad, holott a milliárdos víziója szerinti kötelező betelepítési kvótáról szóló vita lassan “okafogyottá válik”, mert kedden lejár az azt előíró határozat hatálya. Tovább »

Völner: Soros 2015-ben vázolta fel tervét

2017. szeptember 23., szombat · Hozzászólok

Soros György milliárdos spekuláns 2015 júliusában a Financial Timesban vázolta fel elképzeléseit, amelyek szerint az uniónak évente egymillió bevándorlót kell befogadnia és egy állandó, kötelező mechanizmus révén kell szétosztania a tagállamok között – mondta Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára szombaton Budapesten, sajtótájékoztatón. Tovább »

Völner Pál: A kvótaper csupán a kezdet volt

2017. szeptember 14., csütörtök · Hozzászólok

Jean-Claude Juncker a bevándorláspárti Brüsszel hangja, megszokhattuk már, hogy a bizottság újra és újra megtámadja Magyarországot amiatt, hogy nem bevándorláspárti, ők azt szeretnék elérni, hogy elbontsuk a kerítést, beengedjük a migránsokat – nyilatkozta az Igazságügyi Minisztérium államtitkára a Magyar Időknek. Tovább »

Völner: a helyzet kiélezésében lehet érdekelt az Európai Bizottság a felsőoktatási és a civil törvény vitájában

2017. augusztus 15., kedd · Hozzászólok

volner_pal_mti

Az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára szerint a helyzet kiélezésében lehet érdekelt az Európai Bizottság a magyar felsőoktatási és a civil törvény módosítása körül zajló vitában. Tovább »

Völner: megküldtük a válaszleveleket az Európai Bizottságnak a civiltörvényről és a felsőoktatási törvényről (FRISSÍTVE)

2017. augusztus 14., hétfő · 10 hozzászólás

volner_pal_mti

Magyarország hétfőn megküldte válaszleveleit az Európai Bizottságnak a civiltörvény és a felsőoktatási törvény miatt indított kötelezettségszegési eljárásokban, és ezekben bemutatta, hogy a kifogásolt korlátozások szükségesek és arányosak – mondta az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára budapesti sajtótájékoztatóján. Tovább »

Völner: Soros Györggyel szemben kitartunk a határzár mellett

2017. július 18., kedd · Hozzászólok

Soros Györggyel szemben Magyarország kitart a határzár mellett, amellyel Európa schengeni határait és az országot is védi, óvja a közbiztonságot és segítséget nyújt a nyugat európai országokat sújtó terrorista cselekmények megelőzésében – erről az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára beszélt keddi sajtótájékoztatóján. Tovább »

Völner: koncepciós eljárást folytat az Európai Bizottság (FRISSÍTVE)

2017. július 13., csütörtök · Hozzászólok

volner_pal_mti

Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára szerint egyfajta koncepciós eljárást folytat az Európai Bizottság a kvótaügyben, hiszen nem minden, a vonatkozó határozatot be nem tartó tagállam ellen indított kötelezettségszegési eljárást. A bizottság álláspontja “egybeesik Soros György akaratával”, aki a saját migrációs tervét akarja Brüsszellel elfogadtatni – hangsúlyozta.

Az államtitkár csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: annak, hogy Magyarország ellen megindította az eljárást az uniós testület, az lehet az oka, hogy az ország képviseli a legmarkánsabb álláspontot a kérdésben és érvényesítéséért a pert is vállalta.

Völner Pál hangsúlyozta, hogy több tagállam nem teljesítette vállalásait a bevándorlók befogadását illetően: egyáltalán nem fogadtak be bevándorlót vagy csak jóval kevesebbet a vállaltnál, így a befogadandók eredetileg meghatározott számának csak a 11,8 százalékát teljesítették. Teljességgel alkalmazhatatlan határozatot hoztak Brüsszelben – vélekedett.

Elmondta: Magyarországnak július 13-ig kellett választ adnia az uniónak, hogy miért nem tett eleget a határozatnak. A válaszban tíz jogi érvet soroltak fel, hogy az országnak miért nem kell betartania a határozatot. Magyarország a válaszadásra négyhetes határidőt kapott a szokásos két hónap helyett – tette hozzá.

Az államtitkár úgy látja, a bizottság álláspontja az ügyben “egybeesik Soros György akaratával”, aki a saját migrációs tervét akarja Brüsszellel elfogadtatni. Közölte: a magyar választópolgárok a népszavazáson és a nemzeti konzultációban is kinyilvánították a véleményüket. “Tisztában vagyunk” azzal – mondta -, mit gondolnak az emberek, ezért a kormány határozottan elutasítja a kvótákat. “Semmilyen formában nem vállaljuk a ránk kényszerített menekültkvótáknak a teljesítését és az általunk nem kívánt bevándorlóknak a betelepítését” – jelentette ki. Völner Pál kérdésre kitért arra: ősszel várható döntés a kvótaperben.

Völner Pál: csak a Soros által fizetett szervezetek támadják a kormányt

2017. június 28., szerda · Hozzászólok

Kizárólag azok a szervezetek kritizálják a civiltörvényt, amelyek a migráció kérdésében – Soros György által pénzelten – támadják a magyar kormányt – mondta Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára szerda este az M1 aktuális csatornán. Tovább »

Völner: Soros instrukciói alapján támadják a szervezetek átláthatóságáról szóló javaslatot

2017. május 12., péntek · Hozzászólok

volner_pal01_gs

A külföldről támogatott szervezetek átláthatóságát biztosító törvényjavaslatot a bevándorláspárti szervezetek Soros György instrukciói alapján támadják – mondta Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára pénteken, újságíróknak. Tovább »

Illegális bevándorlás – Völner: május 20-ig az emberek megerősíthetik a kormány álláspontját

2017. április 21., péntek · Hozzászólok

Nemzeti konzultáció - Kérdõív

A nemzeti konzultáció során május 20-ig az emberek megerősíthetik a kormány illegális bevándorlásról kialakított álláspontját – mondta az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára pénteken budapesti sajtótájékoztatóján. Tovább »

Kvótareferendum – Völner: a baloldal megpróbálja ellehetetleníteni a népszavazást

2016. augusztus 26., péntek · Hozzászólok

Az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára szerint a brüsszeli folyosókra hivatkozó hírek újabb jelei annak, hogy a baloldal megpróbálja ellehetetleníteni a magyar kormány által kezdeményezett népszavazást, és ehhez “teljesen megalapozatlan és hazug híreket is gerjeszt”.
Tovább »

Több mint húsz állatvédelmi szervezettel kezdett konzultációt az igazságügyi tárca

2016. április 15., péntek · Hozzászólok

Több mint húsz állatvédelmi szervezettel kezdődtek meg az állatvédelmi konzultációsorozat egyeztetései az Igazságügyi Minisztériumban – jelentette be Völner Pál, a tárca parlamenti államtitkára pénteki sajtótájékoztatóján, Budapesten.
Tovább »

Völner: a kormány napirenden tartja a felvidéki kitelepítettek kárpótlását

2016. április 9., szombat · Hozzászólok

A magyar kormány néhány hónappal ezelőtt ismét napirendre vette a felvidéki kitelepítettek kárpótlását – mondta az Igazságügyi Minisztérium államtitkára a felvidéki kitelepítettek emléknapján Komáromban, a képviselő-testület Monostori erődben tartott szombati ünnepi ülésén. Tovább »

Völner: valószínűleg december 14-én nyújtják be a kötelező kvóta elleni keresetet

2015. december 1., kedd · Hozzászólok

A magyar kormány valószínűleg december 14-én nyújtja be a kötelező kvóta elleni keresetét az Európai Unió bíróságához – mondta el az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában.
Tovább »

Völner: 150 milliárd forintból korszerűsítik az autóbuszparkot

2014. április 23., szerda · Hozzászólok

busz1-007

Az elöregedett autóbuszpark korszerűsítésére 150 milliárd forintnyi megemelt keret áll rendelkezésre, amelyből a következő években évi 400-500 új busz beszerzésére nyílik lehetőség – jelentette ki a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára szerdán Zsámbékon egy szakmai konferencián.
Tovább »

Völner: 1600 kilométer utat újít fel a közútkezelő

2014. március 15., szombat · Hozzászólok

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. három párhuzamosan futó programban országszerte közel 1600 kilométer utat újít fel mintegy 165 milliárd forintból – közölte az infrastruktúráért felelős államtitkár Szomoron, ahol megkezdődött a Zsámbék-Bajna összekötő út két kilométeres szakaszának felújítása.
Tovább »

Völner Pál: a közösségi közlekedésben 2013 a bővülés éve volt

2014. január 1., szerda · 3 hozzászólás

Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infrastruktúráért felelős államtitkára szerint a közösségi közlekedésben 2013 a bővülés éve volt. Évértékelőjében az MTI-nek kiemelte: a szolgáltatások fejlesztését és a hatékonyabb működést az alapozta meg, hogy folytatódott a közösségi közlekedési cégek szervezeti átalakulása.
Tovább »

Völner Pál: „A kötött pályás közlekedés prioritást élvez”

2011. november 19., szombat · Egy hozzászólás

A XIII. Nemzetközi Közlekedési Konferencia díszvendége volt Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára, ahol a kormány elképzeléseit, döntéseit ismertette a közösségi közlekedés átalakításával kapcsolatban.
Tovább »

A közösségi közlekedésnek nincs alternatívája + FOTÓK

2011. november 17., csütörtök · 5 hozzászólás

Szinte valamennyi vállalat, cég – amely közösségi közlekedéssel foglalkozik –, vezetője, képviselője jelen volt a Csongrád Megyei Iparkamara üléstermében rendezett XIII. Nemzetközi Közlekedési Konferencián, ahol két napig a hazai közösségi közlekedési szolgáltatások átalakításáról folyik az eszmecsere.
Tovább »

Magyarok az Európai Mobilitás Héten

2011. szeptember 16., péntek · Hozzászólok

A magyar települések aktívan részt vesznek az Európai Mobilitási Hét rendezvényein, a közösségi akció honlapján regisztrált mintegy 2.000 településből 102 magyar, ezzel Magyarország Ausztria és Spanyolország után, Franciaországgal holtversenyben a harmadik legjobb teljesítményt nyújtja a nemzetközi összehasonlításban – nyilatkozta Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infrastruktúráért felelős államtitkára pénteken az MTI-nek.
Tovább »

Az M43-as autópálya Szegedet elkerülő szakasza nem lesz ingyenes

2011. május 6., péntek · 12 hozzászólás

Eldőlt, hogy nem lesz ingyenes az M43-as autópálya 5-ös és 47-es főút közötti szakasza, amely Szegedet északról kerüli el – közölte Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára Botka László, Szeged polgármestere április 11-én kelt levelére válaszolva.
Tovább »

Politikusok az M43-as autópályáról + HANG

2011. április 21., csütörtök · 2 hozzászólás

m43_atadas_it (12) Az új autópálya Szegedet felszabadította a nemzetközi tranzitforgalom alól, a makói térséget közelebb hozta Európához, és első lépcsőként nemzetközi gyorsforgalmi összeköttetést fog jelenteni az újonnan csatlakozott Románia majd Bulgária számára. Az átadó ünnepségen a térség országgyűlési képviselőit és városvezetőit kérdeztük az M43-as jelentőségéről, valamint a tönkrement utak helyrehozataláról.
Tovább »