Közélet

A küzdelem

A küzdelem

2014. február 28., péntek
A küzdelem
lit_szechenyiterv_logo

A labdáért és a jobb pozícióért vívott küzdelem a játék lényege. A futballisták támadásban növelni, védekezésben szűkíteni akarják a területet. A gyors ritmusú játékban nagyon gyorsan, átlagban 10-15 másodpercenként változik egy-egy futballista szerepköre. Ez az állandó mozgás, helyezkedés, ütközés és folyamatos koncentráció teszi ennyire vonzóvá a labdarúgást.

A futballban már az apró gyerekek elsajátítják a test test elleni küzdelmet. Mivel itt a lábé a főszerep, a gyerek kénytelen közel férkőzni az ellenfeléhez és egészen gyorsan rájön arra, hogy kis kibillentéssel, szabályos lökéssel már ő kerül közelebb a labdához. Megfigyelhető, hogy már az óvodások is milyen okosan használják a vállukat a labda megszerzésében. Nem kell megrémülnünk az agresszivitástól, ha az labdára irányul és nem okoz sérülést a társnak. Az agresszivitás nem azonos a brutalitással. Agresszivitás nélkül nincs jó csapat, de nincs brutalitásra építő jó csapat. A futball egyik nagy feladata, hogy az oxigénhiányos (anaerob) helyzetben is oda kell tennünk magunkat, jó döntést kell hoznunk helyezkedésben, labdaátvételben, párharcban egyaránt. Ezért is kell fejben nagyon felkészültnek lenni, hiszen a nehéz periódusokban is helyt kell állni. A labdarúgás olyan csapatjáték, amely párharcok hosszú sorából áll össze. A gyerekeinket fel kell készítenünk arra, hogy a másik csapatban játszó sporttársunk is győzni akar és ezért mindent meg is tesz. Ha az ifjú játékosok tiszta fejjel, de forró szívvel mennek a harcba, akkor megtanulták a futball egyik legfontosabb igazságát.

A sajtócikk „Az L-IT Szentkorona Akadémia Club komplex egészségfejlesztő programja a Csongrád megyei U7-U13 korosztály számára” című pályázat (Projektazonosító: TÁMOP-6.1.2-11/1-2012-0891) „A lakosság rendszeres testmozgását elősegítő szabadidős programok megvalósítása, melyek hangsúlyt helyeznek az energia-egyensúlyra-kivéve: technikai sportágakkal, extrémsportokkal, versenysporttal összefüggő programok” témakörében került megjelentetésre.

lit_magyarorszag_megujul_logo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.