Közélet

Véget ért Ákos Karcolatok 20 című turnéja

Véget ért Ákos Karcolatok 20 című turnéja

2013. december 16., hétfő
Véget ért Ákos Karcolatok 20 című turnéja
akos_koncert06_gs

Szombathelyen fejeződött be a hétvégén Ákos turnéja. A Karcolatok 20 című koncertsorozat a Kossuth-díjas énekes-dalszerző pályafutásának első, 1993-ban megjelent szólóalbumát elevenítette fel.

A 45 éves előadó mozgalmas évet zárt: a Karcolatok 20 a második koncertsorozata volt ebben az esztendőben. Nyáron a 2084 című, szintirockos hangzású programjával a hazai fesztiválok legnagyobb nézettségű magyar fellépője volt. Játszott Békéscsabán, Debrecenben és Szegeden is, az idei VOLT Fesztiválon pedig a soproni rendezvény 21 éves történetének leglátogatottabb koncertjét adta. A nemzeti ünnepen, augusztus 20-án Budapesten önálló, ingyenes előadása több mint 25 ezer nézőt vonzott - közölte Ákos menedzsmentje az MTI-vel. A zenész a 2013-as koncertek mellett a közrádió hangzó arculatának megújításán dolgozott, valamint felkérésre a világhírű brit elektronikus csapatnak, a Hurts-nek készített remixeket. A Karcolatok 20 turné összes előadására hetekkel a start előtt elfogytak a jegyek. Az elsőként meghirdetett Művészetek Palotája-beli koncertre 48 óra alatt találtak gazdára a belépők - nyolc hónappal az előadás előtt. A húsz éve megjelent Karcolatok olyan slágereket vonultatott fel, mint a Hello vagy a Keresd meg a lányt. A lemez valamennyi dala az eredeti sorrendben hangzott el a jubileumi Karcolatok 20 programban. Ákos a tervek szerint mostantól egy éven át nem koncertezik Magyarországon, új dalain dolgozik a stúdióban: ezek közül az elsőt leghamarabb 2014 tavaszán hallhatja a közönség. Ha minden az elképzelései szerint alakul, új albuma jövő őszre várható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.