Közélet

A kiskereskedelmi adatok tükrözik jobban a szokásokat

A kiskereskedelmi adatok tükrözik jobban a szokásokat

2013. december 19., csütörtök
A kiskereskedelmi adatok tükrözik jobban a szokásokat

A fogyasztói szokásokat, például a cigaretta iránti kereslet csökkenését, illetve a cigarettáról a fogyasztási dohányokra való áttérést a szabadforgalmi adatoknál jobban tükrözik a kiskereskedelmi adatok, amelyeket a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. adhat meg - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) csütörtökön.

A NAV a sajtóban megjelent cigaretta szabadforgalmi adatok kapcsán közölte: a szabadforgalmi adatok a gyártók, importőrök üzletpolitikájától függnek. A szabadforgalomba bocsátott, azaz a gyártók és importőrök által a kiskereskedelmi egységeknek eladott mennyiséget befolyásolja még a nagy-, illetve kiskereskedelemben lévő készletek nagysága is - hangsúlyozta közleményében a NAV. A sajtóban megjelent hírek szerint mintegy felére zsugorodott a legális dohánypiac októberben a NAV jövedéki statisztikái alapján.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.