Közélet

A PC-BOX Kft. dolgozói egészséges irányba haladnak

A PC-BOX Kft. dolgozói egészséges irányba haladnak

2013. november 14., csütörtök
A PC-BOX Kft. dolgozói egészséges irányba haladnak
pcboxlogo_uszt

Az elmúlt 5 évben a cég létszáma jelentősen megnövekedett, mely szükségessé tette a speciális programok szervezését a mindennapi munkaterhelés mellett, ezzel dolgozói képesek lesznek egyensúlyba hozni a munka-mozgás-egészséges táplálkozás harmóniáját, és kezelni tudják az őket érő stressz káros hatásait. A programok új információt adnak, és alkalmat teremtenek a közös kapcsolatépítésre.

Az Új Széchenyi Terv keretében megnyert 3.755.942 összegű támogatással sikerült egy éven keresztül számos programot szervezni a cég dolgozóinak, amelyek hozzájárulnak az egészséges életmódjuk fejlesztéséhez. projekt célja, hogy ne csak rövidtávon, a megvalósítás ideje alatt biztosítson testmozgást, egészségmegőrzéssel kapcsolatos ismereteket és aktivitást a munkatársak számára, hanem a megismert egészséges életmód, táplálkozás, az aktív mozgás gyakorlata a dolgozóink mindennapi életében is megjelenjen, szokássá váljon. A projekt során elkészült egy egészségterv, amelynek része az egészségmegőrzés, a mozgás és a táplálkozás helyes egységének megvalósítása és egészséges életvitel lehetőségének bemutatása. Ez alapján egészségügyi állapotfelmérésre mentek a munkavállalók a Szent Gellért Orvoscentrumban. Elsősorban dohányzás megelőzés és dohányzásról való leszokás, valamint stressz kezelő, lelki egészség megőrzésére irányuló előadásokon vettek részt a dolgozók. A stressz kezelés másik módszere a testmozgás. Két alkalommal biciklitúrán lehetett részt venni, melyeknél az utak először Sziksós-tóra majd Mártélyra vezettek. Sport-foglalkozások keretében teniszoktató segítségével öt fő teniszezni tanult meg egy éven keresztül. Továbbá két alkalommal foci versenyt szerveztünk, ahol a nyertesek nyereményben részesültek, valamint ehhez hasonlóan Floorball Bajnokság nyertesei sem maradtak üres kézzel. A legszélesebb terjedelmű projekt egy Egészségnap volt, amelyen szakértőktől tanácsokat lehetett kérni, biotermékekkel megismerkedni, különleges főzési technikákat megtanulni és megkóstolni egy egészséges alapanyagokból összeállított menüt. A kvízjáték nyertesei szakácskönyveket kaptak. A projekt eredményének fenntartása érdekében a cég legalább 3 évig bevonja dolgozóit a projektben megvalósult programok folytatásába, hogy azok szokássá is váljanak. Ezeken a rendezvényeken a célcsoport tagjai további újabb információkat kaphatnak az egészséges életmóddal kapcsolatban.

pcbox_magyarorszag_megujul

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.