Közélet

Tanoda nyílt Felsővároson a hátrányos helyzetű tanulókért

Tanoda nyílt Felsővároson a hátrányos helyzetű tanulókért

2013. október 24., csütörtök
Tanoda nyílt Felsővároson a hátrányos helyzetű tanulókért

A Katolikus Ifjúsági és Felnőttképzési Egyesület június elsejével indította el két éves útjára Kerkai Jenő Népi Kulturális Tanoda című projektjét, amely részben uniós finanszírozással jöhetett létre Felsővároson, Gál utca 18. szám alatt.

A tanoda célcsoportja Szeged Felsőváros iskoláinak hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű, valamint roma származású felső tagozatos tanulói, kiknek 30 fős csoportját minimum két éven keresztül kívánja fejleszteni, kísérni, mint támogató intézmény. Kerkai Jenő jezsuita szerzetes példáján - aki küldetést teljesített Szegeden és környékén a szegénységben élő fiatalok körében – fogalmazta meg célját a tanoda vezetősége: felelősségteljes, művelt, életerős és önérzetes embereket nevelni és adni a társadalom számára. Ennek alapján öt szakterületen történik fejlesztés: szövegértés, matematikai és logikai készségek, idegen nyelv, IKT kompetencia és szociális kompetencia, illetve a népi kultúra elemeit is bemutatja műhelymunkák alkalmával (a zenét, táncot, a képzőművészetet, a nyelvet és a történelmet, az ünnepeket, a naptári év eseményeit, időszakait és a hozzájuk kötődő hagyományokat, a magyar és a roma kultúra sajátosságait). A fejlesztések, korrepetálások hétfőtől péntekig 14 és 18 óra között zajlanak, családias környezetben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.