Közélet

Fidesz: a munkavállalásra készít fel a szakképzési rendszer

Fidesz: a munkavállalásra készít fel a szakképzési rendszer

2013. szeptember 12., csütörtök
Fidesz: a munkavállalásra készít fel a szakképzési rendszer

A Fidesz szerint a szakképzés ügyében valóban igen távol áll politikájuk a szocialistákétól: míg ők leépítették a szakképzési rendszert, lebecsülték és létbizonytalanságba taszították a szakmunkát végzőket, a jelenlegi kormány újraépíti a szakképzést és megbecsüli a szakmunkásokat.

A nagyobbik kormánypárt ezt a szocialista Sós Tamás csütörtöki sajtótájékoztatójára reagálva közölte az MTI-vel. Az ellenzéki politikus többek között azt mondta: véleményük szerint a kormány zsákutcába vitte a szakképzést és a felnőttképzést, amelyet a kabinet nem a jövőbe való befektetésként, hanem költségvetési tételként kezel. A Fidesz közleményében úgy fogalmazott: kudarcnak tartják azt a politikát, amely oda vezetett, hogy a szakember-utánpótlás megszűnt, a szakképzési és felnőttképzési rendszer pedig köszönő viszonyban sem volt a munkaerő-piaci igényekkel, ezért munkanélküliek tömegét termelte ki. Ez is hozzájárult ahhoz, hogy a bukott baloldal kormányzása alatt a munkanélküliség megduplázódott - fejtették ki. Kiemelték: a Fidesz-kormány gyakorlatorientált, a munkaerő-piaci igényeket szem előtt tartó szakképzési rendszert vezetett be, amelybe egyre több hazai vállalat is bekapcsolódik. Így a pályakezdő fiatalok versenyképes munkavállalókként kerülnek ki a szakképzésből - közölték. Álláspontjuk szerint az új szakképzési és felnőttképzési rendszer visszaadja a kétkezi munka becsületét, olyan szakmákat ad a fiatalok kezébe, amelyekből meg is tudnak élni és itthon is megtalálhatják a számításaikat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.