Közélet

175 új munkahely megváltozott munkaképességűeknek Hódmezővásárhelyen

175 új munkahely megváltozott munkaképességűeknek Hódmezővásárhelyen

2013. augusztus 7., szerda
175 új munkahely megváltozott munkaképességűeknek Hódmezővásárhelyen

Soltész Miklós szociális és családügyért felelős államtitkár, Almási István, Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város polgármestere és Kiss Sándor Csaba, a Szegedi SZEFO Zrt. vezérigazgatója sajtótájékoztató keretében jelentik be az új, hódmezővásárhelyi fióktelep létesítését, valamint az önkormányzat és a SZEFO Zrt. közötti ünnepélyes szerződéskötésre is sor kerül.

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata az elmúlt 10 évben számos olyan intézkedést tett, amellyel kifejezte, hogy kiemelten kezeli a foglalkoztatás kérdését. Többek között a segély helyett munka program bevezetésével a közfoglalkoztatási program keretén belül, a mikro,- kis-, és középvállalkozások részére nyújtott munkahelyteremtő és megőrző támogatás által vagy a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásának megteremtésével. Ennek a törekvésnek újabb állomása a Magyar Állam tulajdonában álló, szegedi SZEFO Zrt-vel történő megállapodás, amelynek értelmében új fióktelep létesül Hódmezővásárhelyen a megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatására. 2014 tavaszára 175 új munkahely jön létre, ezen belül az alacsony iskolai végzettségű, illetve szakképzetlen felnőttek képzése is megvalósul. A fióktelep létesítéséhez Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata ingatlant biztosít a SZEFO Zrt. részére, amely azt korszerűsíti, felújítja, majd előre láthatólag 2013. szeptember-október hónapokban tevékenységét is megkezdi.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.