Közélet

Pörköltbolt nyílt Szegeden

Pörköltbolt nyílt Szegeden

2013. július 18., csütörtök
Pörköltbolt nyílt Szegeden
dorfozoverseny_07_il

Vásárhely után nemrég Szegeden is megnyitott a kimondottan pörköltekkel foglalkozó üzlet: a magyaros ételek szerelmesei marhából, birkából, sertésből, zúzából és pacalból készült ételek közül választhatnak, időszakosan pedig igazi különlegességeket is kóstolhatnak.

A belvárosban, lakásban élők számára sokszor kivitelezhetetlen feladat a bogrács alá gyújtva egy ízes pörköltet elkészíteni. Nekik sem kell azonban lemondani erről az ételről, Hódmezővásárhely után ugyanis Szegeden, a Kálvária sugárút 30. szám alatt is megnyílt az első kimondottan pörköltekkel foglalkozó bolt. "Vásárhelyen nagy hagyománya van a pörköltfogyasztásnak, az érdeklődés pedig arra sarkallt minket, hogy itt Szegeden is nyissunk egy üzletet. Aki főzött már pörköltet, az tudhatja, hogy nem kis munka igazán jót készíteni, és sok dolgon el is csúszhat a dolog. Mi garantáljuk a minőséget, ráadásul az előhűtött ételhez elég egy mikrohullámú sütő is, mellyel rövid idő alatt asztalra varázsolhatjuk az ételt" - nyilatkozta portálunknak

Mucsi Tamás

ügyvezető.

porkolt01_gs

Marha-, birka-, zúza-, pacal- és sertéspörköltet is vásárolhatunk 2-3 fős adagokban elcsomagolva. Az üzemeltetők nagy hangsúlyt fektetnek a minőségi alapanyagokra, hiszen ez adja a pörkölt igazi esszenciáját. Marhapörkölt csak lábszárból készül, a birkahúsnál pedig ügyelnek rá, hogy a jellegzetes faggyúíznek nyoma sem legyen az ételen. Csak egyetlen helyről származó húst használnak fel az ételhez, a többi hozzávalóhoz hasonlóan: a paprikát Röszkéről, a hagymát Makóról szerzik be, de még a só is rendszeresen ugyanonnan érkezik. "Igény szerint, alkalmanként különlegességekkel is várjuk a vásárlókat, szarvasból és mangalicából készült pörköltet is fogyaszthatnak majd" - tette hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.